MÚSICA ANTIGA
04-06-2014 15:24
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Els propers divendres 6, 13, 20 i 27 de juny, a les 22 h, al pati del Castell de la Geltrú, hi haurà els concerts de les Serenates a la Geltrú d'enguany, que arriben a la 17a edició organitzades per Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG, Joventuts Musicals de Catalunya, Escola Superior de Música de Catalunya i CatMusica.
Els concerts presenten joves intèrprets i formacions emergents del camp de la música antiga. Les entrades es poden adquirir una hora abans de cada concert al Castell de la Geltrú, al preu de 7 euros. Les localitats no són numerades i l'aforament és limitat.
Aquest divendres 6 de juny és el torn del grup Ensemble Meridien, amb "Intimitat barroca", un recorregut al llarg de tota l'època barroca, amb la soprano Laia Frigolé, Elisabeth Bataller al violí, i Esteban Mazer al clave.
Un programa per a soprano, violí i clavecí que viatja des del primer barroc passant per Purcell, fins a Scarlatti i Haendel, buscant la proximitat i la complicitat amb el públic. El continu del clavecí més les suavitats del diàleg entre veu i violí ens transporta al barroc més íntim i sensual.
Creat el 2007 a Barcelona, l'Ensemble Méridien neix amb la voluntat d'interpretar la música dels segles XVII i XVIII des d'un vessant històric, buscant una aproximació a l'estil d'aquella època amb els recursos del segle XX. El formen joves instrumentistes amb una àmplia experiència cambrística i orquestral a nivell nacional i internacional. Actualment treballen en l'edició del seu primer CD.
Divendres 13 de juny, els Tendres Fruits oferiran "The Passionate Lover", música anglesa per a flauta de bec dels segles XVII i XVIII. Són Ànnia Fuentes amb la flauta de bec i Tomoko Matsuoka amb el clave.
Una aproximació al repertori de flauta de bec que es va donar a Londres durant les primeres dècades del segle XVIII, i que inclou tant peces específiques per a aquest instrument com arranjaments de peces per altres instruments o cançons angleses i escoceses. Tendres Fruits neix a l'Escola Superior de Música de Catalunya, i s'han centrat en la interpretació d'obres del segle XVIII, especialment les més tardanes i galants. Debuten amb èxit a l'Auditori de Girona l'estiu de 2011 dins el festival Toc & Classic, i han participat també a Girona a les Nits de Clàssics (2012), al festival Música i Patrimoni al Pla de l'Estany (2013), i al cicle de concerts de primavera de Roses (2013).
El 20 de juny és el torn de Sara Águeda amb "El arpa de dos órdenes", música espanyola dels segles XVII i XVIII per a arpa doble.
L'arpa de dos órdenes apareix a Espanya a mitjan segle XVI, ampliant les possibilitats de les seves antecessores. S'utilitza sovint a capelles, a palaus i a corrals de comèdies. Aquest programa vol oferir una petita mostra d'obres compostes per a aquest instrument: danses, romanços, fantasies...
Sara Águeda, amb estudis superiors d'arpa al conservatori de Saragossa, ha completat la seva formació com a arpista històrica a l'ESMUC. Ha actuat en nombrosos cicles de música antiga a Espanya i a l'estranger, alhora que ha participat en diversos muntatges de la Compañía Nacional de Teatro Clásico com a músic d'escena.
Finalment, divendres 27 de juny, els Solistes de la Camerata432 presentaran les variacions Goldberg, la magna obra de Bach, en una transcripció per a trio de corda de Dmitry Sitkovetsky. Són Oriol Algueró al violí, Anna Aldomà a la viola, i Laia Puig al violoncel.
Bach desenvolupa 30 variacions d'un mestratge contrapuntístic màgic a partir de l'ària inicial agafant la línia del baix com a fil conductor de tota l'obra.
Els Solistes de la Camerata432 és un ensemble de petit format amb músics d'aquesta orquestra de cambra nascuda el 2009 en el marc de la Schubertíada a Vilabertran. Camerata432 reuneix músics formats a les millors universitats europees i a les orquestres de joves de més reputació a nivell mundial per explorar el repertori orquestral i de cambra. L'ensemble destaca per la seva vitalitat i per plantejar una nova manera d'entendre la música de cambra.
PUBLICITAT
PUBLICITAT