Vegueria del Penedès

INFORME ÒMNIBUS

Joves metropolitans de nivell cultural alt, els més interessats en el turisme rural


Redacció Vilanova i la Geltrú

07-06-2014 11:13

La meitat dels que tenen previst fer turisme rural aquest estiu triarà un destí català

Masies del Penedès. Turisme rural del Penedès

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Segons l'Informe Òmnibus del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública, elaborat per encàrrec del LABturisme de la Diputació de Barcelona, un de cada cinc catalans (18,7%) té pensat fer turisme rural aquest estiu, un percentatge lleugerament inferior al de 2013 però que augmenta a mesura que ens apropem a la capital catalana. Així mateix, els candidats a turista rural ronden el 25% entre els més joves, els estrangers, els que tenen un major nivell formatiu i els que treballen.

L'estudi respon a les preguntes "Vostè té pensat fer turisme Rural aquest estiu?", "On anirà?" i "Per quin motiu no farà turisme rural?",  formulades entre finals d'abril i principis de maig a 1.600 persones més grans de 16 anys, residents a Catalunya des de fa almenys un any. Aquest és el primer cop que es disposen de dades per poder comparar-les amb les expectatives de l'any anterior.

Altres dades que es desprenen de l'informe són que gairebé la meitat (47,6%) dels que tenen previst fer turisme rural aquest estiu triarà un destí català, tres de cada 10 optarà per viatjar a la resta d'Espanya, i un 16,3%, a l'estranger (proporcions gairebé idèntiques a les de la primavera de l'any passat). A la demarcació de Barcelona (14,6%), el Berguedà encapçala el percentatge d'intenció d'estada (4,7%).

Quant als motius per no fer turisme rural, gairebé el 30% dels enquestats menciona els motius econòmics, a més d'un 16,8% que diu que no farà vacances a l'estiu. Tres de cada 10 entrevistats diuen que faran algun altre tipus de turisme, ja sigui perquè ho prefereixen al turisme rural (10,5%), o bé perquè ja viuen en una zona rural o hi tenen una  casa, perquè prefereixen destins turístics a la platja, anar a l'estranger o bé perquè tenen segona residència.

Els motius econòmics són adduïts pels entrevistats de mitjana edat (30 a 59 anys). En canvi, els més joves són els que més diuen que no fan vacances, mentre que els més grans són els que més afirmen que no els agrada el turisme rural o els que més al·leguen qüestions d'edat o salut. Entre els que tenen formació universitària, el motiu més esmentat és que van a un altre lloc.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.