Vegueria del Penedès

RODALIES I AUTOPISTA

Unes bombes de la Guerra Civil obliguen a tallar la circulació de trens al Garraf


Redacció Sitges

18-06-2014 16:09

Els especialistes de l'Armada han fet la voladura aquest migdia de tres projectils d'aviació i sis artefactes menys potents

Els artefactes van ser localitzats fa un parell de dies, dins del mar, a la platja de Vallcarca

EIX. Imatge d'arxiu d'un projectil localitzat a la platja de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La voladura controlada de diversos projectils de la Guerra Civil, trobats en la costa del Garraf, dins del mar, ha obligat aquest matí a tallar de forma preventiva la circulació de trens i el trànsit viari, provocant retencions i retards a la línia de Rodalies. Segons ha informat la Guàrdia Civil, la detonació de les bombes ha anat a càrrec de l'Armada Espanyola. Els projectils es van trobar fa un parell de dies dins del mar, en una zona propera a Vallcarca.

L'equip de submarinistes ha rastrejat la zona i ha trobat en total tres projectils d'aviació, de 105 mil·límetres amb espoleta, mentre que en posteriors exploracions s'han trobat mitja dotzena d'artefactes més, menys potents, com a granades, que també han estat detonats pels especialistes de l'Armada.

En l'operatiu per establir un perímetre de seguretat i desactivar els projectils han participat la Guàrdia Civil, l'Armada, Protecció Civil i la policia local. Segons Renfe, la circulació de trens ha quedat interrompuda uns 25 minuts, entre les 12.15 hores del matí i les 12.40 hores, entre les estacions de Garraf i Sitges. També ha afectat els trens regionals del corredor sud (R13, R14, R15 i R16), així com als de llarga distància del Corredor Mediterrani, que han circulat desviats per Vilafranca del Penedès. A més, també s'ha hagut de tallar al tràfic la circulació per la C-31, a l'altura de Sitges (en el quilòmetre 167), en tots dos sentits de la marxa, entre les 11.23 hores i les 12.16 hores.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.