Vegueria del Penedès

RELLEU PACTAT

Anna Gabaldà renuncia a l'alcaldia de Ribes per donar pas a Giralt


Redacció Sant Pere de Ribes

18-07-2014 15:03

El dia 24 se celebrarà el ple extraordinari d'elecció del nou alcalde. Durant aquest dies l'alcalde en funcions serà el 1er tinent d'alcalde, Joan Garriga

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El ple extraordinari que es va celebrar el dijous 17 a l'edifici de la Vinya d'en Petaca de les Roquetes va servir per formalitzar la renúncia de l'alcaldessa, Anna Gabaldà, i així que es pugui celebrar un altra sessió plenària per escollir el nou alcalde (el dia 24 de juliol, a les 19h, a la sala de plens de la Masia Can Puig de Ribes). Segons l'actual pacte de govern de CIU-VIA i UM9 (amb el suport d'ICV) el nou batlle hauria de ser el regidor i candidat de CIU-VIA, Lluís Giralt. Durant aquest dies l'alcalde en funcions serà el 1er tinent d'alcalde, Joan Garriga.

Així, tal i com es va anunciar fa nou mesos amb l'entrada del nou govern, està previst que es formalitzi el relleu de les dues formacions que van fer possible el canvi a l'alcaldia (en mans dels socialistes) després de la renúncia al càrrec del llavors alcalde del PSC, Josep Antoni Blanco, i que varen pactar aquesta alternança de 9 mesos cadascuna per liderar l'executiu local fins a finals de legislatura.

Pel que fa a la resta de competències o cartipàs municipal, la voluntat és mantenir l'actual organització durant el que resta de mandat amb l'únic intercanvi previst de carteres entre Gabaldà i Giralt i de la primera tinença d'alcaldia. Quan Giralt sigui alcalde Gabaldà passarà a encarregar-se de les regidories de Promoció Econòmica, Hisenda i Organització interna. La resta seguirà pràcticament igual.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.