Vegueria del Penedès

VEUS D'EMPRESA

Neixen els vins escumosos Clàssic Penedès


Adrià Gala Vilafranca del Penedès

28-07-2014 Última revisió: 28-06-2019 19:48

La DO Penedès concreta una marca per aquesta categoria de vins, 100% ecològics i de categoria mínima Reserva

El director de la DO Penedès, Francesc Olivella. Adrià Gala.

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Clàssic Penedès. Aquest és el nom escollit pel consell regulador de la DO Penedès per definir els vins escumosos d’aquesta Denominació d’Origen. La decisió es va prendre en el ple ordinari de juliol i és fruit final d’un procés que ha comptat amb la participació d’una empresa de naming, una altra de Marketing i productors i elaboradors d’aquest producte.

Amb aquest denominació es busca “concretar” una marca per aquest vins que permeti diferenciar-los de la resta d’escumosos que es fan arreu del món, explica en l’entrevista el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, que assegura que la decisió “no ha estat gens fàcil”.

“Hi havia la possibilitat de buscar noms més abstractes, però llavors haguéssim hagut d’invertir molts diners per implementar la marca al mercat”, diu. “La denominació Clàssic Penedès ens va semblar que era millor, perquè és fàcil de dir i perquè defineix un producte clàssic que s’ha fet tota la vida al Penedès”, afegeix Olivella.

En el mateix ple es va prendre la decisió de reduir certes traves burocràtiques pels elaboradors i agricultors de la Denominació d’Origen Penedès -escoltar entrevista adjunta-.

Categoria de Reserva i 100% ecològic

El Clàssic Penedès és un vi escumós 100% ecològic de 15 mesos mínim de criança, el mateix que altres grans marques com Champagne, un fet que l’eleva a la categoria mínima de Reserva i que el  situa “entre els millors del món”, afirma Francesc Olivella.  A més, i com no podia ser d’una altra manera, el 100% del raïm utilitzat per fer el producte pertany a la Denominació d’Origen Penedès.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.