Vegueria del Penedès

CENTRE D'INICIATIVES ECONÒMIQUES NIVELL 10

Facilitar el procés de cerca de feina amb el ‘Sitges Job Friends'


Redacció Sitges

02-09-2014 23:40

El Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 proposa el programa innovador, Sitges Job Friends, per facilitar a les persones aturades el procés de cerca de feina

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 inicia, coincidint amb el curs escolar, el projecte innovador, Sitges Job Friends, que es dirigeix a les persones aturades que es troben en processos de cerca de feina. Una nova metodologia que parteix d'un grup de treball pilot amb l’objectiu de millorar la motivació i l’autonomia de les persones en procés de recerca de feina.

Sitges Job Friends proposa reunir grups de persones disposades a trobar-se dos cops per setmana, durant 4 mesos, per compartir experiències i trobar solució als principals entrebancs o dificultats del que per a alguns es converteix en un procés frustrant, angoixant i dificultós. Les trobades han de complir un únic objectiu: trobar feina a l’hora que s’aprèn a superar les dificultats individuals, potenciant els recursos personals, a partir de les experiències comunes.

Aquests aspectes personals es detecten a través d’un test de diagnòstic que hauran de fer tots els participants i que determinaran el punt de partida de les trobades, segons les dificultats que reflecteixin les respostes. Un coordinador supervisarà l’evolució dels participants, tot i que aquests treballaran de forma autònoma, i els ajudarà a reflexionar sobre el procés de recerca de feina. Aquesta invitació a la reflexió provoca que sigui la mateixa persona aturada la que doni resposta i solució a la seva problemàtica. 

Les experiències a altres països com Canadà o França, països impulsors d’aquesta iniciativa formativa, han demostrat l’alt nivell d’inserció laboral que resulta d’aquestes dinàmiques de grup. A mida que els participants avancen en el programa, els integrants adquireixen diferents eines que els serviran per afrontar la recerca de feina sota un prisma diferent i amb tècniques millorades.

El projecte s’iniciarà el mes d’octubre. Prèviament es realitzarà una sessió informativa, en què s’explicarà el funcionament i contingut del projecte. 

Sitges Job Friends és un projecte aprovat per la Diputació de Barcelona dins del programa Activat pel Treball. Sant Boi, Manresa i el Consell Comarcal del Solsonès han adoptat també aquest model de treball. 


Altres iniciatives

L’Ajuntament de Sitges, més enllà del treball per afavorir la preparació i contractació de persones aturades, potencia altres camins, que facilitin a les persones emprenedores iniciar un projecte propi.

Sitges Municipi cooperatiu
Tres persones i un capital inicial mínim de 3.000 euros són les bases legals per començar a tirar endavant una cooperativa. Però es necessiten també altres instruments com una idea de negoci en la que es tingui tota la convicció i algun servei, com és Nivell 10 a Sitges, que assessori externament als promotors de la idea.

A la vila s’han celebrat diferents jornades sobre cooperativisme i ja es comencen a materialitzar alguns dels resultats. “El camí és llarg i s’ha de fer amb constància. Per aquesta raó, tot i que ja funcionen algunes iniciatives, a l’Ajuntament continuem treballant per a que la cooperació sigui un canal de futur per a persones aturades que, amb valentia i preparació, assumeixen la creació d’una empresa”, assegura el regidor de Competitivitat i Innovació, Jordi Mas.

Nivell 10 proposa un programa de dos blocs de formació amb diversos tallers per a diferents nivells formatius. Un és el que s’adreça a persones emprenedores en situació d’atur que vulguin crear una cooperativa i, el segon, és a nivell de consolidació i permetrà continuar la formació a persones que ja han superat el nivell bàsic, per acompanyar-los en el procés inicial de creació d’una cooperativa.

A l’octubre, a més d’aquestes propostes formatives, impulsarà un concurs de projectes de cooperatives i projectes d’empresa, que premiarà les millors iniciatives.

La formació és clau
Paral•lelament, també a l’octubre, continuaran funcionant els tallers de recerca de feina. Durant quatre o cinc dies, les persones en aturades rebran formació específica que els prepari per presentar-se al mercat laboral amb opcions. El temari inclou classes per millorar els coneixements d’ofimàtica i alfabetització digital, però incorpora també tallers d’orientació laboral, a més de sessions per aprendre a diferenciar-se d’altres sol•licitants.

Els emprenedors i les empreses disposen també de propostes formatives a Nivell 10. A l’octubre, s’iniciarà un curs en què es facilitaran tècniques per aprendre a fer més clients o a negociar amb els proveïdors.
Una de les propostes que repeteix aquest 2014 és la Fórmula Jove. Un programa per a joves amb baix nivell de formació reglada i que es troben en situació d’atur. El 25 de setembre començarà el curs que impulsen conjuntament Nivell 10 i la Regidoria de Joventut amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral i l’adquisició d’experiència a joves de Sitges i de la comarca. El programa compta amb el suport tècnic del Consell Comarcal del Garraf i inclou teoria i pràctica per formar als participants en comerç i màrqueting, i hostaleria i turisme, principals sectors econòmics i que generen una major ocupació a la vila. El regidor de Competitivitat i Ocupació, Jordi Mas, ha explicat que “el govern municipal continua amb la idea de reduir al màxim la taxa d'atur a la comarca i amb el Fórmula Jove aconseguim fer que els joves siguin més competitius perquè milloren aspectes formatius alhora que s'optimitzen les seves possibilitats per incorporar-se al mercat laboral”. Les inscripcions encara estan obertes i es poden formalitzar a l’Espai Jove o al CIES Nivell 10.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.