Vegueria del Penedès

VERDURA DE TEMPORADA

El carbassó, un aliment molt poc calòric i vitamínic


El Tot Granollers / AMIC Vilanova i la Geltrú

10-09-2014 10:21

Nutritivament, el carbassó es tracta d’un aliment amb un alt contingut en aigua, en una proporció del 92%

AMIC. El carbassó

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El carbassó és una hortalissa que es pot trobar de manera natural als nostres mercats del juny al setembre. Fora d?aquestes dates, es tractaria normalment de carbassons procedents d?hivernacle. Per la qual cosa si els volem consumir amb la millor qualitat gustativa ara encara estaríem a temps de trobar-los.

Els millors carbassons hauran de tenir un tamany de petit a mitjà, ser ferms al tacte i un cop a casa s?haurà d?evitar guardar-los amb fruites que produeixen etilè, com són els plàtans, els préssecs o els melons... així evitarem que els carbassons agafin un gust amargant.

Nutritivament, el carbassó es tracta d?un aliment amb un alt contingut en aigua, en una proporció del 92%. Els hidrats de carboni també hi són molt presents, amb 6 grams per cada 100. Pel que fa al contingut vitamínic, destaca la presència de folats, que intervenen en la producció de glòbuls vermells i blancs i de vitamina C. La proporció de Vitamina C és de 10 mg per cada 100. Recordem que la Organització Mundial de la Salut considera que 30 mg és la quantitat correcta que ha de rebre el nostre organisme d?aquesta vitamina diàriament. També trobem en els carbassons vitamines del grup B.

El carbassó també conté minerals, especialment magnesi, i, en menor mesura, sodi, iode, ferro i calci. Per l?alt contingut en aigua, l?aportació calòrica del carbassó és baixa, sobre les 25 calories per cada 100 grams. El carbassó també és un aliment especialment diürètic i una altra de les seves qualitats és que té una acció suavitzant de l?aparell digestiu, de manera que les persones amb els estómacs delicats el solen poder menjar sense problemes.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.