PUBLICITAT
VERDURA DE TEMPORADA
10-09-2014 10:21
El carbassó és una hortalissa que es pot trobar de manera natural als nostres mercats del juny al setembre. Fora d?aquestes dates, es tractaria normalment de carbassons procedents d?hivernacle. Per la qual cosa si els volem consumir amb la millor qualitat gustativa ara encara estaríem a temps de trobar-los.
Els millors carbassons hauran de tenir un tamany de petit a mitjà, ser ferms al tacte i un cop a casa s?haurà d?evitar guardar-los amb fruites que produeixen etilè, com són els plàtans, els préssecs o els melons... així evitarem que els carbassons agafin un gust amargant.
Nutritivament, el carbassó es tracta d?un aliment amb un alt contingut en aigua, en una proporció del 92%. Els hidrats de carboni també hi són molt presents, amb 6 grams per cada 100. Pel que fa al contingut vitamínic, destaca la presència de folats, que intervenen en la producció de glòbuls vermells i blancs i de vitamina C. La proporció de Vitamina C és de 10 mg per cada 100. Recordem que la Organització Mundial de la Salut considera que 30 mg és la quantitat correcta que ha de rebre el nostre organisme d?aquesta vitamina diàriament. També trobem en els carbassons vitamines del grup B.
El carbassó també conté minerals, especialment magnesi, i, en menor mesura, sodi, iode, ferro i calci. Per l?alt contingut en aigua, l?aportació calòrica del carbassó és baixa, sobre les 25 calories per cada 100 grams. El carbassó també és un aliment especialment diürètic i una altra de les seves qualitats és que té una acció suavitzant de l?aparell digestiu, de manera que les persones amb els estómacs delicats el solen poder menjar sense problemes.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT