Vegueria del Penedès

INCINERACIÓ

Contra la incineració de fangs de depuradora a l'empresa Cales de Pachs


Moviment contra la incineració a Uniland Santa Margarida i els Monjos

30-10-2014 17:18

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El 27 d'octubre de 2014, en el Ple municipal ordinari de l'ajuntament de Sta Margarida i Els Monjos es va debatre la Moció presentada per el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd (Ecologistes de Catalunya), Ecoxarxa Penedès, el Moviment Contra la Incineració a Uniland i la Plataforma Cívica en Defensa de la Salut i el Medi Ambient dels Monjos on demanaven als representants dels grups municipals PSC (set regidors/es), CiU (quatre regidors/es), ERC (un regidor) i PP (un regidor) l'aprovació de la mateixa on es diu:

1r. Que es demani al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que es denegui l'autorització ambiental de la crema de fangs de depuradora a l'empresa Cales de Pachs i que es denegui també la utilització de residus de fusta tractada (biomassa) com a combustible alternatiu.

2n. Que es demani al Dept. de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el cessament de la incineració de residus, procedents de fangs de depuradora, residus municipals (CDR) i restes de podes vegetals i fustes tractades a la cimentera Uniland, amb caràcter immediat, mitjançant la suspensió de l'autorització otorgada i la seva nova revisió juntament amb els/les representants del territori afectat.

3r. Notificar al Dept. de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya els acords presos.

Durant el debat, els grups que presentaven la Moció van exposar els perills que per la salut, el medi i l'economia de la comarca suposa la incineració de residus a Uniland els 365 dies/any, fent servir les dades del PRTR (Registro Estatal de Emisiones y Fuentes Contaminantes), i que si Cales de Pachs obté el permís d'incinerar tindrem dues incineradores a la comarca.

Aquesta Moció és la mateixa que es va aprovar, sense modificacions, als ajuntaments de Vilafranca, Les Cabanyes i per unanimitat al CCAP on la representant de l'ajuntament dels Monjos hi va votar a favor.

Incomprensiblement i contradint el seu vot donat al CCAP ahir els grups del PSC, CiU i PP No van donar suport a la Moció presentada, ERC Si.

El que van fer va ser aprovar una moció modificada amb la qual els col•lectius No hi estem d’acord.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.