Vegueria del Penedès

REFORMA DELS MUSEUS

Els museus Cau Ferrat i Maricel es reobriran a finals de mes


Redacció Sitges

06-11-2014 22:57

Aquesta setmana ha començat el muntatge dels museus, tant el Cau Ferrat com a Museu de Maricel, un cop assolit els nivells d’estabilitat climatològica necessària

El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà divendres 28 de novembre la reobertura dels museus Cau Ferrat i Maricel

Museus de Sitges. Els museus Cau Ferrat i Maricel es reobriran a finals de mes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà divendres 28 de novembre la reobertura dels museus Cau Ferrat i Maricel. L’acte inaugural –que comptarà també amb l’assistència del president de la Diputació, Salvador Esteve; l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i altres personalitats– culminarà el procés de reforma i permetrà obrir de nou els museus, plenament adaptats a les seves necessitats.  

Aquesta setmana ha començat el muntatge dels museus, tant el Cau Ferrat com a Museu de Maricel, un cop assolit els nivells d’estabilitat climatològica necessària per a garantir la conservació de les peces. Les obres de reforma van acabar el passat mes de juny i durant aquests mesos, l’actuació ha estat centrada en la posada en marxa de les instal·lacions i obtenir la climatització adequada.  

La intervenció al Cau Ferrat i el Museu de Maricel ha estat realitzada amb el doble objectiu de restaurar i recuperar els edificis i els seus elements patrimonials i, al mateix temps, de convertir els espais en uns moderns museus del segle XXI, amb tots els respectius serveis i sistemes de seguretat i conservació i una nova museografia. L’actuació ha aconseguit superar la seva complexitat i les corresponents limitacions d’espai, amb solucions imaginatives i el compromís de respecte patrimonial i estètic originari.  

La reforma ha permès dotar el Cau Ferrat i el Museu de Maricel dels seus respectius projectes museogràfics, que permetran als visitants realitzar una visita continuada per aquests dos edificis i Can Rocamora, on s’ha situat l’entrada.  

Museus de Sitges treballa en diferents accions de promoció, amb l’objectiu d’aprofitar l’impuls que ofereix la reobertura dels dos equipaments.

 

 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.