Vegueria del Penedès

MÉS DE 5000 ANYS

La soja, una lleguminosa amb múltiples variants


El Tot Granollers / AMIC Vilanova i la Geltrú

28-11-2014 9:50

D’entre els components de la soja destaquen les proteïnes d’alta qualitat, d’aquí que moltes persones que segueixen una alimentació vegana la tinguin com un aliment substitutiu de la carn

AMIC. La soja, una lleguminosa amb múltiples variants

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els orígens de la soja els hem d’anar a buscar al sud-est asiàtic, fa milers d’any. Hi ha restes documentades de l’existència d’aquesta lleguminosa des de fa més de 5000 anys i constitueix un dels aliments bàsics de la Xina.

Tot i que el consum aquí encara no és gaire estès sí que el trobem cada cop més present en forma de germinats, begudes de soja i com a component de sucs i de iogurts.

La beguda de soja no conté lactosa i, per tant, pot ser una bona alternativa per a aquelles persones que tenen intolerància a aquest component. Aquesta beguda també destaca per l’alt contingut en proteïnes, vitamines del grup B12, a la vegada que aporta menys quantitat en sodi i menys calories. Com a derivats de la soja, també trobem d’altres productes coneguts, com la farina, l’oli, la lecitina o el tofu.

Pel que fa a la lecitina de soja, el consum d’aquest producte, que es pot trobar en herboristeries, pot ajudar a abaixar els índex de colesterol, a la vegada que accelera el metabolisme dels greixos.

D’entre els components de la soja destaquen les proteïnes d’alta qualitat, d’aquí que moltes persones que segueixen una alimentació vegana (només a base de productes vegetals), tinguin en la soja, a través del tofu, per exemple, un aliment substitutiu de la carn.

També cal mencionar l’aportació de fibra, que contribueix a regular el trànsit intestinal i a reduir els nivells de colesterol.

La soja és també rica en greixos beneficiosos per a la salut, amb característiques similars a la que ens aporta el peix blau. Els minerals i les vitamines també són d’una qualitat comparable a la resta de llegums conegudes.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.