VINS I CAVES
01-12-2014 9:45
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
La Guia de Vins de Catalunya 2015 ha distingit el Nadal Magnum Brut 2004 com el millor cava brut amb una puntuació màxima de 9,69 punts. El jurat, a partir d’un tast a cegues, ha valorat els aromes i gustos de fruits secs, pera, llimona i taronja d’aquest cava i el qualifica d’”extraordinari i llaminer”. El Nadal Magnum Brut Gran Reserva 2004 s’elabora amb les varietats Parellada (50%), Macabeu (38%) i Xarel·lo (12%) de raïm extret de la Finca Nadal de la Boadella, i se’n va fer una producció de 2.150 ampolles. Groc pàl·lid amb reflexos verdosos i bombolles petites i fines aquest cava transmet el perfecte equilibri entre els aromes varietals i els que proporciona la llarga criança en ampolla. A més, en format magnum el cava experimenta una evolució diferent que potencia les seves qualitats i sensacions a la copa.
La Guia de Vins de Catalunya 2015 també ha classificat el Nadal Xarel·lo 2013 entre els nou millors blancs del Penedès atorgant-li una puntuació de 9,43 punts. El Nadal Xarel•lo és un vi saborós, fresc i amb cos que s’elabora a partir d’una maduració completa del raïm i un procés de criança amb les mares de 3 mesos abans de ser embotellat. En les darreres cinc edicions de la Guia de Vins de Catalunya el Nadal Xarel•lo ha mantingut una trajectòria regular en la franja de les puntuacions més altes, sempre per damunt dels 9,20 punts.
PUBLICITAT
PUBLICITAT