Vegueria del Penedès

EL LLEGAT DELS INDIANS

La presentació de la maleta pedagògica dels indians de Ribes desperta interès


Redacció Sant Pere de Ribes

01-02-2015 10:35

Aquest projecte vol donar a conèixer als més petits qui eren els indians

Ajt Sant Pere de Ribes. La presentació de la maleta pedagògica dels indians de Ribes desperta interès

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Una trentena de persones s’ha aplegat aquest dimecres a la tarda a la biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes per assistir a la presentació de la maleta pedagògica “Els Indians”. Es tracta d’un projecte que s’ha posat en marxa per donar a conèixer als més petits qui eren els indians, per què van marxar a Amèrica i a quines activitats es van dedicar al nou continent. Igualment, un dels objectius és mostrar també el patrimoni que van deixar a diversos municipis de Catalunya, entre ells Sant Pere de Ribes, en àmbits com l’urbanisme, l’arquitectura, la gastronomia o la música. Aquesta acció està adreçada a l’alumnat de primària i es composa d’un llibre explicatiu, de quaderns d’activitats (un per a cicle mitjà i un altre pel superior), quaderns d’avaluació i també d’una guia didàctica pel professorat.

L’acte de presentació oficial ha anat a càrrec dels autors d’aquesta iniciativa, Jordi Turró i Jordi Sàbat, de la Xarxa de Municipis Indians. Entre el públic assistent hi havia representants d’escoles municipals de Sant Pere de Ribes, AMPES, Centre de Recursos Pedagògics i biblioteques, entre altres.

Sant Pere de Ribes és membre de la Xarxa de Municipis Indians des de l’any de la seva creació, el 2008. La Xarxa té com a principal objectiu promocionar el patrimoni, la cultura i el llegat dels americanos. Al llarg de l’any s’organitzen diferents activitats amb aquesta finalitat (díptics informatius, jornades, rutes…), com la darrera jornada “El llegat americano a Ribes”, celebrada el passat mes de novembre, i en la que hi va participar més de 80 persones.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.