Vegueria del Penedès

FESTA MAJOR 2014

Els administradors tanquen La Més Típica 2014 amb 2.500 euros de superàvit després de visitar 1.125 empreses


Roger Vives Vilafranca del Penedès

12-02-2015 10:52

'El petit comerç local és molt fidel i el que més aporta'

'Si hi hagués una persona amb dedicació a la Fundació, que perdurés durant diverses edicions, es podria obtenir més ingressos d’empreses grans'

Roger Vives. Ricard Bosch, Pere Cervera, Laura Domingo, Raimon Mascaró i Meritxell Tort

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els administradors sortints de la Festa Major de Vilafranca del Penedès han presentat aquest dimecres a la tarda a l’Ajuntament el balanç econòmic de La Més Típica 2014, que s’ha saldat amb un saldo positiu de 2.517 euros.

En total, el capítol d’ingressos ha estat de 484.630 euros, mentre que en el de les despeses han constat 482.113 euros. Val a dir que en ambdós apartats s’hi comptabilitzen 25.525 euros que diferents empreses han aportat “en espècies”.

Ricard Bosch, Pere Cervera, Laura Domingo, Raimon Mascaró i Meritxell Tort han explicat que el lleuger superàvit obtingut ha estat a partir de “molta contenció amb les despeses” i que s’han basat molt en el “tan recaptes, tan gastes”. En aquest sentit, els beneficis de darrera hora es van destinar a potenciar la part nocturna amb concerts i espectacles.

Amb tot, el quintet administratiu ha recalcat que tal balanç ha estat possible gràcies a un incansable porta a porta que els va dur a visitar ni més ni menys que 1.125 empreses locals, comarcals i catalanes, de les quals aproximadament un 50% va col·laborar en major o menor mesura. “El petit comerç local és molt fidel i el que més aporta”, han assegurat. Aquesta tasca va suposar una recaptació de 127.911 euros, el major ingrés a banda de l’aportació anual de l’Ajuntament, que fou de 150.000 euros.

Els ja ex-administradors han afirmat estar “contents” de la seva tasca i els resultats obtinguts però també han manifestat aspectes a millorar. Un d’ells és el que fa referència a la Fundació de la Festa Major, ens que veuen molt positiu per les empreses que col·laboren (entre totes tindran enguany 17.000 euros de benefici fiscal per les deduccions) però no tant pels administradors tal i com està plantejat ara mateix.

Bosch, Cervera, Domingo, Mascaró i Tort creuen que “si hi hagués una persona amb dedicació a la Fundació, que perdurés durant diverses edicions, es podria obtenir més ingressos d’empreses grans, que no solen negociar any per any, sinó que ho fan a més anys vista a l’hora de tancar els seus contractes”. El fet que cada any els administradors es renovin els impedeix tancar acords amb empreses d’aquest tipus; i és per això que, vista l’experiència, asseguren que és un paper que la Fundació hauria de fer-se’n càrrec.

Un altre punt destacat és el que fa referència a La Capta, que enguany ha modificat el seu format tradicional. Aquí els beneficis han estat de 48.500 euros, similar al de l’any passat, però els administradors sortints creuen que “amb la disposició actual s’aprofita La Capta per vendre molt més marxandatge i serveix per apropar la Festa Major als barris, ja que la vessant social, gràcies a les associacions de veïns, és molt intensa”. El que sí que no varia és la venda de programes, “més o menys es venen els mateixos cada any, la gent que el compra és molt fidel, si no els hi portes a casa te’l vénen a buscar a la paradeta”.

Amb el repàs dels números també ha quedat clara una tendència a la baixa, com és el d’ingressos en les barres de Festa Major. Els administradors van gestionar directament la de la nit de l’empalmada i la de l’1 de setembre; i entre les dues el benefici net ha estat de poc més de 5.000 euros. El fenomen del “botellón” entre els joves, a causa del seu poc poder adquisitiu motivat per la crisi, n’és la principal raó. Així doncs, la Festa Major de Vilafranca aconsegueix quadrar els números un any més, però demostra que requereix d’un intens treball a darrera per part de persones que ho fan altruísticament i que, com afirmen els ja ex-administradors, “només ho sap, qui ho passa”.   

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.