Vegueria del Penedès

FESTA MAJOR 2015

La Troba Kung-Fú actuarà a Vilafranca per la festa major


Redacció Vilafranca del Penedès

19-03-2015 12:41

La Troba Kung-Fú reivindica la rumba catalana com a llenguatge musical que certifica l’arrelament als orígens

EIX. Troba Kung-Fú

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els Administradors de la Festa Major 2015 han confirmat la primera actuació musical rellevant de la festa. Serà el grup de rumba catalana la Troba Kung-Fú. Els Administradors de la Festa Major 2015 donaran a conèixer més endavant la totalitat de la graella musical i el seu calendari.

La Troba Kung-Fú, creada per Joan Garriga després de la dissolució de Dusminguet, destaca per la barreja de diferents gèneres, com la rumba, el dub, la cúmbia, el rock o el blues. Van iniciar la seva road movie com a grup el desembre del 2005. Després de fer quatre concerts, van començar a enregistrar cançons i a penjar-les al seu web cada 15 dies. El 2006 van publicar el seu primer disc, Clavell morenet, gravat als estudis de la casa Fournier de la Garriga. I posteriorment van iniciar una gira per Catalunya i diversos països d'Europa, Mèxic i els Estats Units. El 2007 van guanyar el premi de la crítica Puig-Porret i el 2008 Garriga va rebre el premi Ciutat de Barcelona de música. El 2009 van enregistrar el directe Rumbia at Ernesto's, al qual seguiren A la panxa del bou, el 2010, i Santalegria, el 2013, aquests dos últims gravats a la casa Fournier també.

La Troba Kung-Fú parteix de tres reivindicacions essencials: la troba com a actitud de fer cançons i compondre músiques, a la manera dels antics joglars i trobadors, “trobant” la inspiració i les melodies en la vida que envolta l’artista; el kungfu, és a dir, l’art de la disciplina per arribar a la perfecció, i la rumba catalana, gènere creat pels gitanos catalans a mitjans de la dècada del rock & roll, escoltant mambos i sones, ballant a les festes i als casaments i que alguns paios intel·lectuals van conceptualitzar com a música urbana i popular, genuïna de Barcelona. La Troba Kung-Fú va triar i reivindicar la rumba catalana com a llenguatge musical que certificava l’arrelament als orígens. I així va començar a rodar la nova formació, amb músics paios i gitanos i liderada per Joan Garriga, que és el creador de les cançons, la veu i l’acordionista del grup. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.