Vegueria del Penedès

PRIVATITZACIÓ REGISTRES

ICV-EUiA s'oposa a la desaparició del Registre Civil de Vilafranca


ICV-EUiA Vilafranca Vilafranca del Penedès

19-03-2015 13:47

Presentem a l'Ajuntament una moció contra la privatització del registre civil i el seu possible trasllat a Barcelona

Eix. Edifici dels jutjats de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa de Vilafranca del Penedès (ICV-EUiA) presentarà al proper ple municipal una moció perquè l’Ajuntament s’oposi a la decisió de l’Estat de privatitzar els registres civils, mesura que, a Vilafranca pot comportar-ne la desaparició.

La mesura que el govern de l’Estat està tirant endavant, i que preveu traslladar la competència als registres mercantils privats, pot comportar greus perjudicis a la ciutadana ja que caldrà desplaçar-se fins a Barcelona per inscriure naixements, canvis de nom o cognoms, casaments, divorcis i defuncions i, com explica el regidor portaveu d’ICV-EUiA, Toni Peñafiel “aquests  tràmits són necessaris per accedir a la targeta sanitària dels nadons, per regular la custòdia dels fills o per tramitar una herència, per exemple”.

D’altra banda Peñafiel també critica que segons les últimes informacions periodístiques, el govern de l’Estat pretén que aquests tràmits deixin de ser gratuïts, i que la propietat d’uns registres públics amb més de cent anys passi a mans lucratives privades.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.