Vegueria del Penedès

INICI DE TEMPORADA

Els Xicots de Vilafranca presenten la temporada, amb el 3d9f com a objectiu


Redacció Vilafranca del Penedès

26-03-2015 17:48

Mallol: 'Els assaigs mostren que la colla està en forma, que no hem perdut el que havíem guanyat”'

Xicots de Vilafranca. Els Xicots presenten el calendari de la temporada

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La cap de colla dels Xicots de Vilafranca, Aina Mallol, i la presidenta, Esther Vicente, han presentat aquest dimarts el calendari casteller. Es preveuen una trentena d’actuacions, que conformen “un calendari exigent -segons la responsable tècnica-, amb punts molt forts per arribar a les dates que ens plantegem amb els objectius complerts”.

En aquest sentit, les previsions d'Aina Mallol passen per intentar avançar l'assoliment de castells clau. El primer castell de 8 hauria d'arribar a principis de maig, en la diada que se celebrarà a la plaça de Milà i Fontanals el 10 de maig, i també es pretén comptar aviat amb la torre de 7, per poder provar la torre de 8 amb folre abans que l’any passat, que va ser a l’agost, a Màrtirs Street. “Els assaigs mostren que la colla està en forma, que no hem perdut el que havíem guanyat”, afirma la cap de colla, que desitja arribar a la Festa Major en condicions de provar el màxim objectiu de la temporada, el 3 de 9 amb folre.

Pel que fa al calendari pròpiament, s’hi compten diades clàssiques per la colla, com són Salt a finals de juliol, i Màrtirs, la Bisbal i Castellbisbal a l’agost, que seran preparatòries de la festa major vilafranquina. L’altre plat fort del calendari habitual dels Xicots, la diada del Roser, tindrà lloc el 31 d’octubre i tindrà horari de tarda, per poder-se emmarcar en la fira de la Festa Major que se celebrarà a Vilafranca aquell cap de setmana. La diada de la colla comptarà amb els Castellers de Lleida i els Xiquets de Reus com a convidats. D’altra banda, el 31 de maig se celebrarà la diada del Firal.

La cap de colla va destacar altres actuacions que repeteixen de l’any passat, com la de Sitges a finals de setembre, en la qual la temporada anterior es va descarregar la torre de 8 amb folre, la de Barcelona a la plaça del Rei, a finals de juny, on el 2014 s’hi va assolir el primer 3 de 8 de la temporada, o la de l’Arboç, a mitjans d’octubre, on es va completar 3 i 4 de 8. D’altra banda, el calendari regular comença i acaba a Altafulla, com s’ha fet els darrers tres anys, i s’actuarà també a Sabadell, Esparraguera, Sant Vicenç dels Horts, Collbató, Cervera i Torredembarra.

El calendari preveu enguany diverses estades de cap de setmana. La primera és a Melzo, Itàlia, aquest mateix dissabte i diumenge, 28 i 29 de març. Es tracta d'un viatge amb motiu del 20è aniversari de l'agermanament entre la ciutat italiana i Vilafranca, tal com ha explicat la presidenta, Esther Vicente. D'altra banda, el juny els Xicots faran una escapada a Camprodon, on acompanyaran la nova colla que s'hi està formant. I al setembre, aprofitaran les colònies de la canalla de la colla a Artés per formalitzar l'apadrinament de la colla dels Picapolls. Els vermells encara preveuen un viatge més, a l'octubre a Mallorca, on s'actuarà amb les colles illenques.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.