Vegueria del Penedès

MENYS DE 5.000 HABITANTS

L'Ajuntament d'Olèrdola, pioner en transparència entre els municipis petits


Redacció Olèrdola

28-03-2015 20:00

Operatiu a Internet un portal de transparència on es poden consultar i sol·licitar tot tipus de dades de l’Ajuntament

EIX. L’Ajuntament d’Olèrdola, pioner en transparència entre els municipis petits

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Obrir el 100% de l’Ajuntament al ciutadà. Amb aquest propòsit, l’Ajuntament d’Olèrdola ha activat un portal de transparència a internet, operatiu des d’aquest dilluns 23 de març. A través d’aquest recurs a la xarxa, accessible des de la web municipal www.olerdola.cat,  el ciutadà pot disposar de tot tipus de dades relatives a la gestió quotidiana de l’Ajuntament.

Tal i com confirmava el Consorci Administració Oberta de Catalunya, l’Ajuntament d’Olèrdola és pioner a Catalunya en l’activació de portals de transparència entre els municipis de menys de 5.000 habitants. I és que entre els municipis d’aquestes dimensions només s’han activat portals de similars característiques a  Castellterçol, al Vallès  Oriental, i a l’Albiol, al Baix Camp. Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola encarregat del projecte, resumia que el portal és una eina més a disposició de la ciutadania per a poder controlar l’actuació municipal.

El portal de transparència se sustenta en tres àmbits bàsics a partir dels quals s’organitzen les dades i els serveis als quals es pot tenir accés: Transparència, Dades Obertes i Participació.

En l’àmbit de transparència es pot consultar informació econòmica i financera, normativa i informació jurídica, contractació, urbanisme i obres públiques, així com informació institucional i de planificació.

En els apartats de Dades Obertes i Participació, els ciutadans poden sol·licitar dades, compartir aplicacions i suggerir idees.

Segons indicava el regidor de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, l’entrada en funcionament del portal de transparència respon a la decidida voluntat del govern de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aprofitar les possibilitats que donen les noves tecnologies per a que els ciutadans disposin de més serveis i informació.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.