Vegueria del Penedès

EL PROJECTE DEL SENDER

L'Alt Penedès vol recuperar el seu traçat de la Via Augusta


Redacció Vilafranca del Penedès

02-04-2015 4:21

La proposta de traçat transcorre per 12 municipis de l’Alt Penedès i té una llargada de 50 quilòmetres, més uns 21 quilòmetres de variants

EIX. L'Alt Penedès vol recuperar el seu traçat de la Via Augusta

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha reprès una iniciativa de la Unió Europea a l’entorn de les Vies Romanes a la Mediterrània i vol recuperar el traçat de la Via Augusta al seu pas per la comarca de l’Alt Penedès per convertir-lo en un producte de turisme cultural que contribueixi a dinamitzar el territori  i a sensibilitzar la població envers el patrimoni cultural i natural del Penedès.

Actualment la proposta de traçat transcorre per 12 municipis de l’Alt Penedès i té una llargària de 50 Km, més uns 21 Km de variants. Per elaborar aquesta proposta s’han tingut en compte les evidències històriques (les “mansio”, les fortificacions, la centuriació, els mil·liaris); en aquest punt s’ha comptat amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs i dels redactors del llibre “A peu per la Via Augusta” (Casimir Martí, Joan Anton Ventura i Miquel Vives). També s’han tingut en compte els elements històrico-culturals que donen valor afegit al recorregut i el fet que siguin camins de titularitat pública, poc transitats (s’han evitat les vies de comunicació principals) i aptes per circular a peu, en bicicleta i a cavall.

A més de definir el traçat i diferents variants, el projecte presentat pel Consell Comarcal inclou l’adequació d’alguns trams del camí per fer-lo transitable, la senyalització i la promoció del sender (tríptic, pàgina web i aplicació mòbil). Pel que fa a la senyalització, hi haurà informació general sobre la Via Augusta romana, sobre el recorregut al seu pas pel Penedès, sobre els elements d’interès i les distàncies fins als nuclis habitats més propers.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.