Vegueria del Penedès

PARIS 62/15

El Fotomaig de Sitges rep el fotògraf Eugeni Forcano


Redacció Sitges

07-05-2015 16:40

El reconegut fotògraf barceloní repassarà la seva obra, el dissabte 9 de maig, a les 19 hores, a la Fundació Ave Maria, on actualment exposa Paris 62/15

Ajuntament de Sitges. Fotomaig 2015

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Després d’una primera setmana d’activitat, el Fotomaig 2015 rep, aquest dissabte, a la Fundació Ave Maria, al reconegut fotògraf Eugeni Forcano, qui exposa a la capella de la Fundació la mostra Paris 62/15.

Primogènit de tretze germans, Eugeni Forcano va néixer a Barcelona el 1926, encara que gairebé tota la seva joventut la va passar a Canet de Mar. Va aprendre fotografia d’una manera autodidacta i, el 1960, va començar a treballar per a la revista Destí, amb el suport de Néstor Luján i Josep Verjurades Mates, on va estar col·laborant fins el 1974. Després d'aquests inicis va col·laborar amb diferents mitjans impresos com l'Editorial Seix Barral, l'Agència France Press, la revista Dom i altres mitjans internacionals.

El 1949 es va fer soci de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya i va participar activament, contribuint a la renovació en la fotografia catalana de l'època.

Als anys setanta va iniciar la seva activitat en la fotografia publicitària i de moda, i va abandonar la fotografia de forma professional per motius de salut el 1995. El 2010 va cedir 650 fotografies a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona amb la que es va realitzar l’exposició antològica La meva Barcelona.

Al llarg de la seva trajectòria professional ha obtingut nombrosos premis i ha realitzat exposicions i publicacions del seu treball. Entre ells es troben: el Premi Ciutat de Barcelona obtingut el 1963 i 1976, el Premi Negtor de 1984, la Medalla d'Or al Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona de 2009, el Premi Nacional de Fotografia i la Creu de Sant Jordi rebuts el 2012.

Més enllà de la visita de Forcano, el Fotomaig 2015 continua oferint vuit espais expositius on es mostres fotografies i muntatges audiovisuals de temàtica diversa. Totes les exposicions es poden visitar fins el 17 de maig.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.