Vegueria del Penedès

RELIGIÓ

Sitges homenatja Rosó Carbonell Ripoll


Redacció Sitges

07-07-2015 20:01

L’Ajuntament de Sitges i la Parròquia homenatgen a la sitgetana per 45 anys de dedicació a l’ermita de la Santíssima Trinitat

Rosó Carbonell Ripoll. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Rosó Carbonell rebrà un merescut homenatge demà, 8 de juliol. L’Ajuntament de Sitges i la Parròquia amb aquest reconeixement volen posar en valor els 45 anys que Rosó Carbonell ha dedicat a l’ermita de la Santíssima Trinitat, com a administradora.

L’homenatge començarà a l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla amb una Missa, que oficiarà Mossèn Josep Pausas, a les 19.30 hores. L’acte continuarà amb l’acte institucional, a partir de les 20 hores, al Saló de Plens, i que estarà presidit per l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns.

Rosó Carbonell va néixer a Sitges el 27 de juny de 1925. És la penúltima de cinc germans i durant la seva vida professional s’ha dedicat a ser maquinista, és a dir, cosidora de sabates a les fàbriques de Can Puighivet i Calçats Muiño. Persona vinculada a l’església i membre de l’associació parroquial de l’Ecce Homo, va ser Mossèn Pasqual Prats Boira qui li va fer l’encàrrec d’administrar la Santíssima Trinitat, juntament amb la traspassada Remei Casanovas, perquè corria el perill de tancar-la ja que no hi havia ningú que se’n cuidés.

Han passat 45 anys i la Rosó continua gestionant l’ermita, rodejada d’un equip d’homes i dones que es reuneixen a La Trinitat el quart diumenge de cada mes, i el primer diumenge de juny quan té lloc l’Aplec. 

La Rosó va ser també una de les impulsores de la construcció de la Creu de Sant Isidre i pendonista de Santa Tecla l’any 2000.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.