Vegueria del Penedès

PER RIURE I RIURE

Toni Albà i Fermí Fernandes arriben amb la seva Histèria Sagrada dijous a La Daurada


Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú

21-07-2015 20:56

L'obra és una 'una inspiració amb ingredients d’escolarització religiosa durant dotze anys entre monges i franciscans, moltes interpretacions dels Pastorets i La Vida de Brian'

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Toni Albà i Fermí Fernàndez sembla que no necessiten gaires presentacions. Parlem amb Toni Albà, en entrevista per EIX DIARI i ens confessa que li encanta venir a la Daurada, gaudir de l’entorn i ja no diem actuar-hi. I nosaltres confessem que ens encanta que passi la nit a casa. Recuperant l’obra Histèria Sagrada,  Toni Albà ens explica com la inspiració divina...”una inspiració amb ingredients d’escolarització religiosa durant dotze anys entre monges i franciscans, moltes interpretacions dels Pastorets i La Vida de Brian”, finalment va dur a la creació pròpia “d’un mite que persisteix i que explicat còmicament....

Doncs això és en resum Histèria Sagrada. Un diàleg entre Mossèn Dalmau, interpretat per Fermí Fernàndez i un científic un xic trasbalsat que interpreta el mateix Toni Albà, autor i director també de l’obra. Un és el llest, l’altre el ximple, ara cal veure l’obra per saber qui és qui en una recreació d’un conflicte histèric i històric entre creacionistes i evolucionistes, entre “el dogma i el pragma” en paraules del propi Toni Albà.

Histèria Sagrada ens acosta al sacroclown, un gènere? Un estil? Com diu Toni Albà, “és un concepte molt ampli, doncs es nodreix d’una història sagrada per afegir-hi el clown i pren una dimensió molt bèstia”. De fet, en altres temps seria inimaginable...i avui fins i tot, segons ens comenta, mossens i capellans han vist l’obra i els ha fet riure també.

És una obra per a tots els públics en que junts, Toni Albà i Fermí Fernàndez que han compartit ja diversitat d’escenaris i platós televisius, van decidir un dia després de representar l’obra “El Messies” de Patrick Baldrow, que ja eren prou grans com per a crear la seva pròpia visió de la història... o potser de la histèria...

Unes darreres recomanacions, mocadors i roba lleugera perquè el riure fa suar... i “ganes de passar-ho bé a La Daurada, amb la fantàstica brisa i la mirada al mar”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.