Vegueria del Penedès

TREBALL INCLUSIU

Una alumna del Projecte Timol comença a treballar en una perruqueria de Vilanova


Redacció Vilanova i la Geltrú

29-07-2015 17:16

El projecte té per objectiu incorporar persones amb discapacitat intel·lectual en el mercat laboral

Una alumna del Projecte Timol comença a treballar en una perruqueria de la ciutat. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Alba, una alumna del Projecte Timol, s'ha incorporat aquest mes en el mercat laboral i ha entrat a treballar a la perruqueria DRoom de Vilanova i la Geltrú. Abans d'aquesta feina, l'Alba havia efectuat pràctiques com a reposadora.

El Timol és un projecte que es tira endavant des de l'IMET i que té per objectiu la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual.

En aquesta ocasió, les coordinadores del programa van proposar a l'establiment la possibilitat que l'Alba realitzés un període de pràctiques a les seves instal·lacions, encarregant-se de tenir a punt tovalloles i paper per a metxes i capes, netejant els raspalls, col·locant productes i escombrant, entre d'altres. Després del període de pràctiques, ara la perruqueria ha contractat l'Albà.

Així mateix, aquest mes de maig, les empreses inclusives que col·laboren en el projecte Timol van rebre el reconeixement de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual que treballen a l'empresa ordinària gràcies al suport que reben dels professionals del projecte.


TIMOL- Treball inclusiu en el mercat ordinari laboral

El Timol és un projecte, subvencionat en part pel SOC, que té com a propòsit la inclusió a l'empresa ordinària de persones amb alguna discapacitat intel·lectual, mitjançant la metodologia de treball amb suport.

S'adreça a persones aturades amb discapacitat intel·lectual dels municipis de Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Cubelles que vulguin treballar a l'empresa ordinària i considerin que necessiten un suport per fer-ho. A la vegada, també s'adreça a aquelles empreses que vulguin apostar per un/a treballador/a capaç.

Les persones participants en el Timol reben una formació adient que els ofereix un aprenentatge en el treball, per saber què es vol i en què es pot treballar. Així mateix, se'ls ofereixen pràctiques en empreses amb possibilitats de contractació posterior. Al començament una preparadora laboral acompanya el/la participant per garantir l'aprenentatge i l'ajustament. A poc a poc, aquest suport s'anirà retirant.

Així doncs, un cop finalitzat el període de pràctiques i la persona participant està preparada, l'empresa la contracta. I, per mantenir aquest lloc de treball després de la inserció, hi ha un seguiment mitjançant tutories individuals.

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha publicat una "Guia d'ajuts a la contractació de persones amb discapacitat" on es recullen les Bonificacions a les quotes de la Seguretat Social i les subvencions, segons els tipus de contractes a realitzar, i altres mesures de suport a la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.