Vegueria del Penedès

COOPERACIÓ

L’Ajuntament de Vilafranca donarà suport a la campanya d’emergència pel Sàhara


Redacció Vilafranca del Penedès

28-10-2015 18:14

L'aportació d’emergència servirà per ajudar a aixecar de nou els campaments de refugiats sahrauís després de les pluges torrencials

L'ACAPS Wilaia Alt Penedès va intervenir al ple municipal de Vilafranca. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Vilafranca donarà suport a la campanya d’emergència per fer front  als efectes de les pluges torrencials que hi han causat grans inundacions i destrosses als campaments de refugiats sahrauís, situats al desert algerí de Tindouf. La moció va ser defensada per Jaume Clavé, president de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès i es va aprovar per unanimitat. D’acord amb la moció, l’Ajuntament de Vilafranca ha acordat donar suport a les campanyes d’emergència del moviment solidari de Catalunya amb el poble sahrauí i a la del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Les pluges abundants i persistents han causat inundacions que han enderrocat milers de llars familiars formats per haimes i fràgils construccions de fang (cuines, banys, dormitoris ...). Amb els seus habitatges, la població refugiada han perdut els estris, aliments, roba i les escasses, però importants pertinences que havien atresorat durant els 40 anys d'exili, per això, la Mitja Lluna Roja Sahrauí i el Govern de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) estan realitzant una crida als països donants, organitzacions internacionals, ONGDs, organitzacions socials, empreses i societat civil perquè ajudin a reconstruir els campaments mitjançant aportacions econòmiques que seran transferides a la Mitja Lluna Roja Sahrauí i l'enviament de tendes de campanya, mantes, medicines, aliments i roba.

L’Ajuntament de Vilafranca sempre ha mostrat la seva solidaritat amb el poble sahrauí, especialment a la població refugiada donant suport al projecte Vacances en Pau. Amb la moció aprovada, l’Ajuntament de Vilafranca es compromet a fer una aportació d’emergència per ajudar a aixecar de nou els campaments de refugiats i alleugerir el patiment de la població refugiada sahrauí.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.