Vegueria del Penedès

CURSA SOLIDÀRIA

Comunicat 3a Cursa Solidària Nits de la Lluna Plena


Xavier Lahoz i l’Estela Campañá Sitges

04-11-2015 9:58

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Fa dos anys que ens dirigim a vosaltres com els «Organitzadors de la Cursa Solidària Nits de la Lluna Plena a Sitges» i aquest terme ja està obsolet. Us volem parlar com a participants d´una cursa solidària que us l'heu fet vostre i com, vosaltres mateixos, heu decidit fer-la gran.

En els moments de pensar com fer tot plegat especulàvem amb la possibilitat de ser molts participants, però que, amb el temps, això tindria un sostre i havent de decidir mantenir-ho. Però vosaltres us heu encarregat de trencar-ho tot. D´anar més enllà i dir-nos i mostrar-nos que el camí de l'estimació vers els altres no te sostres i que sempre podem arribar més lluny.

Aquest any, com vàrem dir la nit del 30 d'Octubre, heu vingut de seixanta-sis localitats diferents incloent-hi Burgos, Saragossa, Valencia, Madrid o Eindhoven (Alemanya). Vam donar tres tipus de sopar, botifarra, embotits o entrepans per celíacs o vam encendre cinc centes espelmes per fer-vos un camí de llum que ens agrada pensar que és d'esperança.

Els botiguers s´hi han abocat com mai i els hotelers i com no l'Ajuntament amb en Miquel al davant.

I vosaltres que heu fet? Doncs col·laborar amb donacions que el primer any van ser de 15.028 €, 20.155 € el segon i aquesta tercera edició han estat de 25.225 € (per error nostre es va colar una quantitat de 32.000 que no era correcta) en total 60.408 € en tres anys, tot ingressat directament al compte del Grup de Recerca del Càncer Infantil de l'Hospital de Sant Joan de Déu a Barcelona.

Això no ho pensàvem ni en el millor dels nostres somnis. I que ens heu demanat? Doncs córrer una quarta edició i així ho farem perquè així ho voleu vosaltres.

Com ja sabeu aquest hospital és on va rebre tractament el Pol. I sempre vam pensar que va ser el millor tractament possible. On ens van acollir amb caliu i tendresa i on la professionalitat del seu personal i la dedicació exclusiva permet que, malgrat les circumstàncies, la vida sigui més fàcil.

Heu de saber que tots aquests esdeveniments ocasionen problemes d'organització que cal resoldre i enguany, també n'hi ha hagut i les persones els han resolt pel seu conte en molts casos. No calen ordres ni instruccions tothom sap el que ha de fer, perquè el motiu és molt gran i cada cop volem que ho sigui més.

Voldríem agrair-vos, un per un, tot el que heu fet però en sou 1519. Malgrat tot volem agrair l'ajuda rebuda de l'Ajuntament de Sitges i la Regidoria d'Esports, al Sito i la Montse de Castelló Esports i a la Sònia de Ferran Esports, a la paciència de l'Anna Monasterio impassible davant comandes astronòmiques de menjar. Al centenar de voluntaris, sense ells no es pot fer res i als solucionadors de problemes d'última hora.

El Pol va ser un lluitador i nosaltres, la seva família, intentem lluitar per aconseguir ajudar als nens i joves amb aquestes malalties, considerades rares, i per les quals es dediquen pocs recursos. És per això que us fem còmplices de la nostra lluita, que és la vostra, i que heu demostrat abastament.

Cal saber que “Tots correm pel Pol “.

Moltes gràcies.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.