DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

NIT DE PREMIS SITGES

El periodista Albert Sàez, XLIII Ploma d’Or de Sitges


Redacció Sitges

12-11-2015 12:35

La XVIII Distinció Especial 2015 ha recaigut en el Club de Tast i en el Grup d’Estudis Sitgetans

Albert Sàez. EIX

El periodista Albert Sàez, resident a Sitges i col·laborador habitual de L’Eco de Sitges, ha estat distingit amb la XLIII Ploma d’Or que atorga l’Ajuntament de Sitges, qui també ha declarat mereixedors de la XVIII Distinció Especial 2015 al Club de Tast i al Grup d’Estudis Sitgetans. La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha assegurat que “és un honor per a l’Ajuntament poder atorgar aquests guardons a persones i entitats que representen pilars culturals de la nostra vila, ja sigui per la seva trajectòria professional com per la divulgació que fan de Sitges en els seus respectius àmbits”.

Albert Sàez és un periodista català, doctor en periodisme per la Universitat Ramon Llull, ha exercit de professor i vicedegà de la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat a Televisió de Catalunya, Catalunya Radio i El Observador. Ha estat director adjunt del diari Avui des del 1998 fins al 2006, quan va passar a formar part de l’equip editorial d’El Periódico de Catalunya. També ha col·laborat a les tertúlies de Ràdio Barcelona - Cadena SER, El matí de Catalunya Ràdio i Els matins. Va guanyar el premi Joan Maragall 2000 i ha publicat, entre d’altres, El futur del nacionalisme (2005); El llenguatge cristià en la cultura de masses (2001); De la representació a la realitat. Propostes d’anàlisi del discurs mediàtic (1999); Què pensa Antoni Deig (1996). El 2014 va obtenir el premi Joan Fuster d’assaig per l’obra El periodisme després de Twitter. Notes per repensar un ofici.

La Distinció Especial ha recaigut en dues associacions de la vila: el Club de Tast Sitges i el Grup d’Estudis Sitgetans.

El Club de Tast Sitges és una associació gastronòmica fundada el 1985 i formada per un grup de restaurants de la vila, que es van unir per treballar en la qualitat i el bon servei als establiments membres. El Gremi d’Hostaleria de Sitges, el 17 de març de 1984, va organitzar el I Menjar de Tast, un esdeveniment popular que naixia amb el repte de potenciar la gastronomia local. Per unificar esforços, un any després d’aquell primer Menjar de Tast, van crear el Club de Tast, que a dia d’avui continua treballant amb les mateixes premisses i que s’ha adaptat als temps actuals transformant el Menjar de Tast en el Tasta a Sitges que se celebra anualment el mes d’octubre.

L’altre associació premiada, el Grup d’Estudis Sitgetans, aquest any commemora el quarantè aniversari de la seva fundació. Aquesta entitat treballa per fomentar l’estudi i la divulgació de l’arqueologia, la història, la literatura, el folklore, la natura, l’economia i altres aspectes culturals locals, i també de la comarca del Garraf i el Penedès. La seva activitat es desenvolupa principalment a través de conferències, exposicions d’art, publicacions de llibres i quaderns de temàtica local, i del Butlletí del Grup d’Estudis Sitgetans, de periodicitat trimestral. L’entitat convoca també els Premis Carbonell i Gener, que premia els estudis locals i comarcals realitzats per alumnat universitari o de batxillerat.

El lliurament d’aquests i altres guardons tindrà lloc durant la Nit de Premis Sitges que tindrà lloc el divendres 27 de novembre al teatre del Casino Prado Suburense.
 

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.