Vegueria del Penedès

CORRUPCIÓ

La CUP editarà l'Atles de la Corrupció amb el suport de 817 mecenes


ACN Barcelona

30-11-2015 18:23

El projecte 'Llums i taquígrafs' aconsegueix 32.600 euros i es publicarà al gener

El projecte, que inclourà un text inèdit del periodista Xavier Vinader, està coordinat per Àlex Romaguera i David Fernández

La CUP editarà l'Atles de la Corrupció amb el suport de 817 mecenes. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La CUP ha aconseguit 32.655 euros a través de micromecenatge per editar l''Atles de la Corrupció als Països Catalans', una obra que pretén "cobrir el buit de les tasques inacabades i les conclusions limitades" de la comissió d'investigació parlamentària sobre el frau i l'evasió fiscal. Segons un comunicat, 817 mecenes hi han donat suport, per tant al gener s'editaran els quatre volums sobre causes, efectes i costos de la corrupció; una cartografia i radiografia dels casos; un recull de veus contra el silenci i una guia pràctica de lluita contra la corrupció. El projecte, que inclourà un text inèdit del periodista Xavier Vinader, està coordinat per Àlex Romaguera i David Fernández.

Els més de 30.000 euros que s'han assolit a Verkami permeten que el projecte 'Llums i Taquígrafs' tiri endavant i per tant que s'editi l'Atles. El document, que impulsa la CUP amb el suport de Xnet i el Grup de Treball contra la Corrupció de Catalunya, pretén "cobrir el buit que va deixar les tasques inacabades i les limitades conclusions" de la Comissió d'Investigació parlamentària que va pivotar al voltant del cas Pujol.

L'Atles tindrà quatre volums: Llums i taquígrafs (causes, efectes i costos de la corrupció); Temps de canalles (topografia, cartografia i radiografia dels casos); Afònics (veus contra el silenci); Fent fora la màfia (alternatives i guia pràctica de lluita contra la corrupció).

Entre d'altres, s'hi recullen les opinions de l'historiador Josep Fontana; els filòsofs Marina Garcés i Xavier Antich; els periodistes Antoni Batista o Ernesto Ekaizer, l'exregidora Itziar González; l'economista Miren Etzezarreta; el jurista Joan Riado; l'escriptor Javier Pérez Andújar; l'exfiscal Jose Maria Mena o el catedràtic Joan Queralt Domènech.

A més, inclou un text inèdit del periodista Xavier Vinader -'Temps de canalles'-, un recull de la seva intervenció a les jornades organitzades el 2014 per la CUP sobre 'Frau, corrupció i màfia als Països Catalans'. El projecte està coordinat pels periodistes Àlex Romaguera i David Fernàndez, i estarà editat a finals de gener per la Edicions Pol·len. Segons una nota de la CUP, tots els continguts estaran disponibles en obert al web llumsitaquigrafs.cat a partir del febrer.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.