Vegueria del Penedès

GUERRA CIVIL

Els Monjos i Subirats mostraran els escenaris de la Guerra Civil a través de la cultura i la gastronomia


Redacció Santa Margarida i els Monjos

12-01-2016 21:42

La proposta pretén lligar cultura i gastronomia i oferir al visitant la possibilitat de viure de prop el llegat de la Guerra Civil al Penedès i la gastronomia de l’època

Santa Margarida i els Monjos i Subirats mostraran els escenaris de la Guerra Civil a través de la cultura i la gastronomia. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos i Subirats han presentat aquest dimarts la ruta Sabors en Temps de Guerra, impulsada des dels dos municipis amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural relacionat amb la Guerra Civil.

La proposta pretén lligar cultura i gastronomia i oferir al visitant la possibilitat de viure de prop el llegat de la Guerra Civil al Penedès i la gastronomia de l’època.

L’experiència s’inicia a  Subirats, on els visitants fan la visita guiada al CIUDEB, un equipament museogràfic singular i de referència relacionat amb els fets ocorreguts en la darrera defensa de Barcelona que va tenir lloc a Subirats, els dies 22 i 23 de gener de 1939.

Després de la visita es serveix un esmorzar entre vinyes amb una degustació de cava del Penedès. En acabar, els participants es traslladen a Santa Margarida i els Monjos on visiten el refugi del Serral i el CIARGA, el centre d’interpretació de la història i el desenvolupament de l’aviació republicana a la Guerra Civil.

La ruta finalitza amb un àpat a un dels restaurants de Santa Margarida i els Monjos en el que es podrà gaudir d’un menú elaborat amb productes típics de la gastronomia de l’època com ara les guixes, el bacallà, les arengades o la sopa de farigola.

La ruta es farà cada tercer diumenge de mes i començarà a les 10 del matí al CIUDEB, situat al poble del Pago. La proposta té un cost de 36 euros per persona i cal fer reserva prèvia als telèfons 93 899 34 99 o al 669 287 537. La proposta s’ofereix també per a grups en altres dates amb reserva.

La primera ruta Sabors en Temps de Guerra tindrà lloc aquest proper diumenge 17 de gener.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.