Vegueria del Penedès

LLIBRES

'Archipiélago. Retrato polífonico de Rafael Argullol' es presenta a Sitges aquest dissabte


Bàrbara Scuderi Sitges

22-01-2016 9:39

Coberta de 'Archipiélago. Retrato polífonico de Rafael Argullol'. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Oriol Alonso, autor i coordinador del llibre “Archipiélago. Retrato polífonico de Rafael Argullol” (Ediciones del subsuelo) estarà aquest dissabte a Sitges per compartir aquest darrer treball, que “no és un homenatge a Rafael Argullol” sinó ”un merescut treball col·lectiu per un merescut mestre”.

El mateix Argullol ha reaccionat a la publicació fent esclatar les paraules del propi Oriol Alonso, doncs l’obra és un “joc de miralls, on tothom s’hi reflecteix: els col·laboradors, Argullol, jo mateix com autor i el lector, penso.”

Més de quaranta amics, col·laboradors, col·legues de professió, però també músics i arquitectes es reuneixen en aquest treball que suposa un passeig visual per l’esperit, el pensament i la figura de Rafael Argullol.

El projecte era clar des del primer moment”-comenta Oriol Alonso- “reflectir el seu pensament: nòmada, dúctil i dinàmic, on la lògica de l’aforisme fos en ella mateixa una singularitat també.” Per tant, ens trobem davant d’un llibre que defuig dels convencionalismes i del llibre d’homenatge estàndard, tant pel contingut, extremadament visual, transversal i perfectiu, com pel continent, una edició que el mateix Alonso qualifica de vitalista, doncs “ha donat vida al llibre” i “ens ha agradat molt, a mi i al mateix Argullol, que va estar encantat quan li vaig portar, el mateix que els col·laboradors”.

 Un bon resultat, doncs, per un projecte que situa a l’escenari literari  més actual de les nostres lletres a Rafael Argullol, mestre de  mestres, mestre del mateix Oriol Alonso, que descriu la poesia  d’Argullol com “l’intent de copsar el silenci, entroncant amb la  tradició del romanticisme però amb la ploma Argullol”.

 Una simfonia en tres actes, si se’m permet abusar de les  expressions, que com el mateix Alonso comenta, són: en primer  lloc la presentació i el repte del projecte, un repte qualitatiu i  quantitatiu al mateix temps que inèdit; en segon lloc els retrats...  retrats a partir de l’obra o del contacte amb Argullol, amb melodies  des de la narració a la poesia al costat d’una imatge; i finalment, la  biografia literària i de significativa transcendència sobre Argullol, de  la que n’és autor Oriol Alonso.

Un concert a quaranta i tantes més mans i sota la batuta d’un avantatjat alumne, avui filòsof, professor universitari, escriptor i col·laborador en diversos mitjans de comunicació, que descriu l’espai literari de la Malvasia de Llibres de Sitges com un “projecte cultural, proper i dinàmic” del que se sent content de participar.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.