Vegueria del Penedès

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

166 ciutadans s'han assegut ja al xéster amb l'alcalde de Calafell


Ajuntament Calafell Calafell

17-02-2016 17:17

Els principals temes han estat el mal estat dels carrers i l’incivisme amb els gossos

Dissabte es va fer la 1a de la 2a tanda de trobades, a la urbanització Calafell Parc. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

166 persones han passat ja per “L’alcalde al carrer”, les trobades amb la ciutadania que l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, convoca periòdicament. Aquestes reunions se celebren a la via pública al voltant d’un sofà que alcalde i ciutadans comparteixen durant sessions de dues hores. Dissabte passat, es va fer la primera de la segona tanda de trobades, a la urbanització Calafell Parc, amb la participació més alta fins ara, 41 persones.

“L’alcalde al carrer” es va posar en marxa el passat 2 d’octubre, al mercadal de Segur de Calafell. Ferré hi va atendre 33 persones. “Jo ja havia fet sessions d’un ‘xéster amb Ramon’ a la meva campanya electoral i l’experiència va anar molt bé. Ja deia llavors que el meu despatx seria al carrer, perquè als ciutadans no els podem esperar asseguts a l’Ajuntament, sinó que els hem d’anar a buscar”, explica l’alcalde.

A la sessió del 9 d’octubre a la plaça de Catalunya hi van anar 19 persones; a la del 27 d’octubre al carrer Sant Pere, 25; a la del 13 de novembre, novament al mercadal de Segur, 21; i a la del 5 de desembre a la urbanització Mas Romeu, 25.

Els principals temes exposats pels ciutadans en aquestes trobades tenen a veure amb la via pública.

Sobretot pel que fa al mal estat dels carrers, la neteja o els desperfectes i mancances del mobiliari urbà. Un problema que ha aparegut insistentment és el dels excrements dels gossos que els propietaris dels animals no recullen. També l’oferta de lleure i activitats pels joves i qüestions de seguretat ciutadana. Algunes d’aquestes queixes, i altres com les relatives al transport públic, han estat més nombroses a urbanitzacions i barris poc cèntrics.

Ara, la propera sessió de “L’alcalde al carrer” es farà el proper 25 de febrer, de 18 a 20 hores, a la Llar de jubilats de Segur de Calafell. En aquesta segona tanda, s’introdueixen trobades a barris diferents dels tres nuclis principals que formen el municipi, així com les convocades en cap de setmana o en dates de vacances per afavorir la participació de la gent que treballa i dels veïns de segona residència. Fins al juny, el programa serà aquest:

Dijous 25 de febrer
Llar de jubilats de Segur. Carretera Barcelona 65. De 18 a 20 h

Dissabte 12 de març
El Poble. Placeta de Cal Cubano. De 11 a 13 h

Dissabte 26 de març
Plaça del Port de Segur de Calafell. De 11 a 13 h

Dimarts 12 d’abril
Passeig de la Unió / Avinguda del Vilarenc. De 10 a 12 h

Divendres 29 d’abril
Segur de Calafell. Plaça Mediterrani. De 10 a 12 h

Diumenge 8 de maig
Valldemar. Lloc per determinar. De 11 a 13 h

Dissabte 21 de maig
La Platja. Mercat del Mar (Passeig Sant Joan de Déu). De 11 a 13 h

Dissabte 4 de juny
L’Estany. Plaça Països Catalans. De 11 a 13 h

Dissabte 18 de juny
Mas Mel. Plaça del Mil·lenari. De 11 a 13 h

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.