PLE MUNICIPAL
24-02-2016 13:37
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
L'Ajuntament de Vilafranca va aprovar de manera inicial aquest dimarts a la nit la posada en marxa d'un projecte pilot que subvencionarà les empreses que contractin treballadors amb dificultats especials per trobar feina.
El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, va explicar que les persones que se’n puguin beneficiar “hauran d'haver passat pel programa ADAPT Penedès, obert a aturats de llarga durada, joves i majors de 45 anys". Tal programa inclou la formació de les persones en l'àmbit del sector vitivinícola, amb estades de pràctiques a empreses d'aquest àmbit. Precisament la subvenció, que és de 1.800 euros, s’atorga quan després d’aquest període es contracta al treballador per un període superior als 12 mesos.
Aquest projecte el lidera la Diputació de Barcelona i s’estrenarà en 12 municipis de la província, si bé en cadascun d'ells les empreses que se’n poden beneficiar variaran en funció del sector predominant en cada lloc.
Tots els partits van votar-hi a favor, a excepció de la CUP i VeC, que es van abstenir. Toni Peñafiel, de VeC, justificava l'abstenció pel fet que "el document no impedeix que empreses que hagin destruït llocs de treball en els darrers dotze mesos no puguin demanar les subvencions, amb la qual cosa hi ha perill de frau i que se n'aprofitin". En una línia similar es va manifesta Marcel Martínez, de la CUP, que va tornar a reclamar "un pla d'ocupació per Vilafranca".
L'altre punt destacat de la sessió va ser l'aprovació provisional d'una modificació del POUM per admetre l'ús d’un nou tanatori, que a partir d’ara podrà situar-se en les zones destinades a equipaments, ja siguin públics o privats. En aquest cas, el govern sociovergent va rebre només el suport del PP, mentre que CUP, ERC i VeC i van votar en contra.
Francisco Romero, primer Tinent d’Alcalde, va assegurar que “es garanteix la lliure competència de les empreses del sector” i que “n’ha resultat un plantejament coherent amb el pla general que distribueix els equipaments per tot Vilafranca”, tot matisant que “quan es demani realitzar l’activitat farà falta un pla especial”. El portaveu socialista també va destacar que “permetrà tirar endavant el pla de millora del carrer Comerç” i també va recordar que “ara li toca validar-ho a la Comissió Territorial d’Urbanisme”.
El nou text no va convèncer a l’oposició, a excepció del PP. Marcel Martínez (CUP) va justificar el vot contrari qualificant el document de “fet a pedaços i a petició d’algun interès privat”. Martínez va criticar la “manca de transparència” del procés i va posar com a exemple que “Terrassa i Reus gestionen el tanatori de forma pública”.
Mònica Hill, portaveu d’ERC, va declarar que “la proposta ha millorat ja que s’inclou que el tanatori ha d’estar al terreny d’un equipament”, però va lamentar que “l’Ajuntament segueix sense poder controlar els preus del servei”. En una línia similar es va manifestar Ramon Arnabat, de VeC, en afirmar que “no s’han atacat els problemes de fons com els preus alts o el monopoli”.
Entre les diverses mocions que també es van aprovar durant el ple, destaca la que proposa l’elaboració d’un estudi per quantificar l’impacte negatiu per la població que ocasionen les constants afectacions al servei de trens Rodalies. El text, proposat per VeC, va rebre el suport per unanimitat de la resta dels partits polítics, i inclou també la creació d’un grup de treball que és obert per a tots els municipis afectats ubicats entre el Vendrell i Martorell.
PUBLICITAT
PUBLICITAT