Vegueria del Penedès

CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL FUNICULAR

Funicular de Gelida


Francesc Carafí Sant Sadurní d'Anoia

02-03-2016 18:14

Funicular de Gelida. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Enhorabona senyor alcalde, Lluis Valls, per la creació al vostre poble, Gelida, del Centre d’Interpretació del Funicular. Per a mi equival, al centre d’interpretació del cava, que tenim a Sant Sadurní d’Anoia.

El funicular i el cava, són respectivament, l’icona, el referent dels dos municipis.

En ell es pot veure, conèixer (maquetes, fotografies, relats, etc...), que ens expliquen la història, la transformació, les peripècies, d’aquest mitjà vehicular, d’aquest tramvia de connexió, entre el poble de Gelida i l’estació del tren.

El “funi”, conegut popularment, ha estat en el llarg dels anys del seu funcionament (any 1924 fins l’actualitat), ara només funciona el cap de setmana, l’enllaç, el transport, de molts viatgers visitants, vers aquesta meravella de l’Alt Penedès, Gelida, que sobresurt també per la quantitat de fonts que té.

Hi felicitat al alcalde de Gelida, també he de felicitar a un gelidenc que no para de mostrar als gelidencs i als seus veïns del territori, l’exhaustiva cultura e historia d’aquest poble. El meu amic i col·lega, Enric Carafí, en el centre d’interpretació del funicular, ha col·laborat i ha posat en major mesura, la tinta i el guio d’aquesta iniciativa.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.