L'AB Vendrell posa contra les cordes al líder

Carles Ambrona El Vendrell

14-03-2016 9:05

Tot i el gran partit dels vendrellencs acaben cedint en un final polèmic

Els taronges cauen per 96-100, en un matx elèctric, encara que hauran de començar a sumar victòries per no complicar-se la classificació

AB Vendrell - Viladecans. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Derrota del conjunt vendrellenc davant del líder, el Viladecans, un equip que només ha perdut tres partits en tota la temporada, pel resultat de 96-100, en un gran partit de bàsquet, on els dos equips ho van donar tot per emportar-se el triomf. Va ser un encontre elèctric, amb 29 triples anotats entre els dos conjunts, 14/32 els locals i 15/33 els visitants, amb un equip taronja que va estar a l’alçada de l’enfrontament, que se li va escapar la victòria per petits detalls i alguna que altra decisió arbitral polèmica i que va demostrar que pot guanyar a qualsevol rival.

La realitat, però, diu que els de Dani Ventosa porten un triomf dels darrers set partits i que amb un balanç d’11-12, estan una victòria per sobre dels llocs de promoció de permanència, i que cal aconseguir un triomf el més aviat possible per no complicar-se més la classificació.

El partit començava amb molt de ritme amb un equip visitant que anava per feina anotant amb molta facilitat 9-19 als set minuts; tres triples consecutius d’Alejandro Cereto, donaven un parcial de 9-2 als locals que ajustaven el marcador 18-21 a la fi del primer quart. El segon període va estar molt igualat, amb un JJ Miguel que portava el pes anotador dels del Baix Penedès i que va mantenir un gran duel amb el pivot visitant Jordi Boronat; van ser uns minuts on les defenses no van existir i que deixava un 45-44 al descans.

A la represa, els del Vendrell van agafar la iniciativa amb alternances defensives, que aturaven l’atac rival,  Eloi Galofré i  Pau Borjas  anotaven amb facilitat  aprofitant ràpides transicions, d’un equip local que vivia els seus millors minuts i que tancava aquest tercer quart amb un 69-63 al lluminós. Un triple anotat per Marc Molina a l’inici del darrer quart donava la màxima avantatge als vendrellencs 72-63, els del Baix Llobregat, però, van reaccionar, parcial de 3-12 amb dos triples anotats que empataven 75-75 el marcador a 6.53 del final. La igualtat es va mantenir en uns minuts sense treva, on els dos equips ho donaven tot 81-81 a 4.35; el Viladecans, va demostrar el perquè del seu liderat i anotant quatre triples de manera consecutiva, clavava un nou parcial de 3-12 que complicava el partit amb el 84-93 a 2.11 del final.

Els vendrellencs van treure l’orgull, Galofré i Kinoshita responien amb un 6-0 posant el 90-94 a 1.24, que donava pas al 93-96 a 1.10, però, en aquest moment els àrbitres, sense protagonisme fins aleshores, xiulaven dos faltes personals molt rigoroses als taronges, molt protestades, que aprofitaven els visitants per sumar i deixar el 93-98, ja en l’últim minut, marcador que els vendrellencs ja no van poder remuntar. El proper partit serà dissabte a la pista del Collblanc B, rival directe, on els taronges buscaran una victòria molt necessària.

AB Vendrell: Kinoshita (13), Molina (12), Galofré (26), Miguel (16), Mateu (4), Cereto (16), Borjas (9), Galan, Casado, Chavalés.

Parcials: 18-21, 27-23 (45-44, 24-19 (69-63), 27-37 (96-100).

Victòries del sènior femení i del sènior B masculí

El sènior femení guanyava, en un gran partit, a la pista del Sitges per 53-70, un gran resultat per les vendrellenques. Les taronges, amb un balanç de 8-14, estan situades en zona de promoció de permanència a segona catalana, encara que s’acosten a la zona de salvació. Dissabte rebran la visita del Xamba Vilafranca, en un duel directe.

El sènior B masculí, derrotava per 81-75 al Casal Vilafranca, en un partit que es va decidir a la pròrroga. Els taronges amb un balanç d’11-12 estan en zona de promoció de permanència a tercera catalana, però, a tocar dels llocs que donen la permanència de manera directe. Diumenge es desplaçaran a la pista del Salou B.

El junior masculí d’interterritorial derrotava per 76-65 l’equip de l’AESE. Els vendrellencs es situen segons a la classificació amb un balanç de 16-4. Diumenge vistaran la pista del CN Terrassa.