Vegueria del Penedès

AIGUATS

Calafell prepara un pla de xoc per a les inundacions a les parts baixes del municipi


Redacció Calafell

04-04-2016 17:25

L'alcalde considera que ja hi ha molta inversió feta en la prevenció de les inundacions, però algunes obres no estan funcionant a ple rendiment

Calafell prepara un pla de xoc per a les inundacions a les parts baixes del municipi. Ajuntament de Calafell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Calafell prepara un pla de xoc per a les inundacions que es produeixen a les parts baixes del municipi quan hi ha aiguats. L’actual equip de govern municipal creu que es poden aplicar solucions que pal·liarien el problema amb una inversió reduïda, o fins i tot amb simple manteniment.

L’Ajuntament ja s’ha reunit amb l’empresa Sorea, adjudicatària de la gestió del servei municipal d’aigües i clavegueram, i s’han visitat els punts més crítics de la façana marítima. L’objectiu és començar a confeccionar un pla d’acció a aplicar en els propers mesos, a molt estirar l’any vinent.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha posat un exemple pràctic del tipus de mesura que el govern té al cap: “A la llera de la riera de la Casa Vella hi tenim un dipòsit soterrani i uns gabions, que són unes preses de retenció de les torrentades. La capacitat de controlar la inundació és pràcticament la mateixa, però el dipòsit va costar un milió d’euros, i un gabió, uns 30.000 euros”.

Ferré també ha avançat que es faran treballs de neteja dels grans col·lectors d’aigües pluvials, perquè l’acumulació de restes sòlides d’anteriors inundacions n’ha disminuït la capacitat. “Per exemple, el col·lector construït fa pocs anys al carrer Rin té una secció de cinc metres, però més de la meitat està bloquejada per residus i la capacitat de desguàs està limitada, lògicament, en la mateixa proporció”, explica l’alcalde.

“El cas és que ja hi ha molta inversió feta en la prevenció de les inundacions, però algunes obres no estan funcionant a ple rendiment. El millor és que, amb poca inversió i un bon manteniment, podrem tenir una millora important quan plou fort”, afegeix.

Quan hi hagi una proposta tècnica, i quantificada econòmicament, l’Ajuntament la sotmetrà a un procès de participació ciutadana, previ a l’aprovació del pla de xoc, al qual es convidarà el veïnat que pateix les inundacions i les seves conseqüències. Aquest procés servirà tant per millorar la proposta com per establir quines són les actuacions més urgents i prioritàries.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.