Vegueria del Penedès

INDICACIÓ GEOGRÀFICA PROTEGIDA

L’IGP Gall Penedès arrenca promocionant-se a la Fira Alimentària


Roger Vives Vilafranca del Penedès

05-04-2016 13:59

Maria Antònia Udina, criadora de Gall Penedès, ha emplaçat a la DO Penedès ha establir sinèrgies: 'els nostres objectius són similars i mitjançant el vi i el gall ens podem complementar molt bé'

Joan Casellas, Pere Soler, Francesc Olivella, Antonio Díaz, Susanna Mèrida i Maria Antònia Udina. Roger Vives

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

A l’espera que la Unió Europea faci la ratificació definitiva aquest mes de juny amb la concessió del segell de certificació, l’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Gall del Penedès arrenca amb força i ja té preparades tres iniciatives rellevants de promoció del producte. D’entrada, el proper 25 d’abril tindrà presència en la primera de le jornades de la Fira Alimentària 2016 de Barcelona; i pocs dies després, el 30 d’abril i l’1 de maig, disposarà d’un estand a les jornades gastronòiques Alícia’t de Sant Benet de Bages. Aquesta doble presència in situ anirà acompanyada de l’aparició en el programa Cuines de TV3.  Totes aquestes iniciatives s’han fet públiques aquest matí en una roda de premsa a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès a Vilafranca.

 

Antonio Díaz, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries de la Generalitat de Catalunya, ha qualificat el moment com “una gran arrencada després de molts anys de treball”, tot explicant que “és molt important tenir productes diferenciats”, i ha recordat que “tenir una IGP és una responsabilitat, ja que implica tenir estàndards de producció i qualitat alts”.

Pere Soler, consell comarcal d’Agricultura, ha afirmat que “l’IGP ens donarà a conèixer i serà un gran benefici pel sector i pel territori en el seu conjunt”, posant èmfasi en la importància que això suposa “pels productors i pel sector turístic”.

Maria Antònia Udina, criadora de Gall Penedès, ha anat més enllà i ha emplaçat a la DO Penedès ha establir sinèrgies: “els nostres objectius són similars i mitjançant el vi i el gall ens podem complementar molt bé”.

La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Susanna Mèrida, ha destacat que “és un producte del territori que hem de cuidar entre tots i donar-lo a conèixer”.

Finalment, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, ha assegurat que “és un dia important, des del Consell tenim el compromís de treballar amb el Consell Regulador i que la seva seu, ara que el tema encara és incipient, sigui aquí mateix”, alhora que ha afegit que “un cop estigui constituït optarem a les línies d’ajut que es poden sol·licitar a través del Departament d’Agricultura”.
L’IGP Gall de Penedès s’inicia amb sis criadors, que són els que constituiran, properament, el Consell Regulador inaugural.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.