Vegueria del Penedès

VINS I CAVES

Miquel Pons impulsarà l’enoturisme a la seva finca 'El molí de vent'


Miquel Pons La Granada

06-04-2016 18:35

És un ambiciós projecte que es desenvoluparà en un espai de 20 ha. en el que es restaurarà la masia i els magatzems actuals

Molí de Vent. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Situada a només 400 metres del celler de Miquel Pons, al costat de l’estació de RENFE de La Granada, la finca “El molí de vent” té una situació privilegiada. És la primera plantació de vinya que es veu a l’entrar al poble des de la carretera C-15. Amb una producció anual prop de 200 tones de raïm, de les varietats Xarel·lo, Macabeu i Ull de Llebre, l’espai es convertirà en un nou pol d’atracció de l’enoturisme al Penedès. Miquel Pons vol transformar-lo en un espai de referència al sector. El projecte inclou la construcció d’espais per a fer trobades empresarials i de grups, un petit museu de la vida rural, botiga, petit restaurant i a mitjà termini un allotjament de turisme rural. La finca, que s’està transformant al cultiu ecològic, seguirà envoltant totes les dependències on s’ubicaran aquests espais de nova creació, aprofitant les velles instal·lacions de la masia i els seus magatzems. També està previst crear un club de degustacions i s’oferirà la possibilitat de llogar l’espai per a actes especials.

Miquel Pons ja ha incorporat una nova generació de la família a l’explotació. Això és determinant per a l’impuls d’aquest projecte que representa una important inversió econòmica i la materialització de noves iniciatives. La previsió d’execució del projecte s’ha previst en diverses fases, actualment ja s’està començant a redactar la primera que inclourà la ordenació i urbanització exterior i el celler-magatzem. Això permetrà completar les visites a l’actual bodega incorporant  passejades i activitats a les vinyes i tastos a l’antic celler de la finca. En una segona fase s’afrontaran la construcció de la casa museu de la vida rural i la zona de restauració i allotjament. D’aquesta manera es completarà la idea d’aixecar un complex d’oci a través de la viticultura en ple cor del Penedès

Miquel Pons, una empresa familiar amb visió de futur

Miquel Pons és un celler dedicat al conreu de la vinya i a la producció de vins des de fa 250 anys. Des de l’antiga masia de Cal Montargull a La Granada, l’Alt Penedès, elabora vins i caves integrats dins les Denominacions d’Origen Penedès i Cava. Produeix una vintena de referències, un 20% de les quals s’exporten a una quinzena de països. Miquel Pons va incrementar la seva facturació un 8% al 2015. Actualment el grup inclou també empreses que gestionen la comercialització, la televenda i altres serveis per al sector vitivinícola.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.