Vegueria del Penedès

ESTIU 2016

Sitges impulsa per primera vegada activitats infantils d’estiu inclusives


Redacció Sitges

07-07-2016 16:32

S'ha treballat conjuntament amb les AMPA de les escoles de Sitges perquè l’oferta de les activitats de lleure infantil estiguin adaptades a totes les necessitats

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Sitges impulsa per primera vegada activitats d’estiu inclusives per a tots els infants de la vila. Es tracta d’un nou servei destinat a famílies amb infants de 6 a 12 anys amb alguna discapacitat psíquica o física severa. Els casals, organitzats per les AMPA de les escoles, podran comptar amb un suport de monitors especialitzats per atendre als nens i nenes amb necessitats especials.

La regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, explica que “aquest és el primer pas, però l’objectiu final és que les activitats de lleure organitzades a Sitges, siguin inclusives sempre i tot l’any. Volem que això sigui una manera de fer i Sitges sigui un espai de gaudi de tots els infants”.

De moment són dues les famílies que ja reben el suport específic als casals d’estiu però la regidoria està oberta a noves demandes. Segons la regidora “és fonamental que tots els infants puguin gaudir de les activitats normalitzades”. Rossell explica que “si volem un Sitges inclusiu, tolerant i obert a la diversitat, cal sensibilitzar els menors en que totes les persones som iguals i que tenim els mateixos drets”.

La família que tingui algun fill amb discapacitat i necessiti d’un suport específic, cal que ho indiqui a la mateixa AMPA que organitza l’activitat o directament a l’empresa que gestiona el casal. Des de la mateixa organització es coordinaran amb la regidoria de Benestar i Família per valorar l’ajuda necessària en cada cas.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.