Vegueria del Penedès

STARTING POINT

El fotògraf nord-americà Tony Keeler tindrà una placa d’homenatge a la plaça dels artistes


Redacció Sitges

07-09-2016 13:17

S’instal·larà el proper dissabte dia 10 de setembre a les 12 del migdia, tal com estava ja previst abans de la defunció de l’artista

Tony Keeler. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Sitges instal·larà dissabte vinent, dia 10 de setembre, una placa d’homenatge al fotògraf nord-americà afincat a Sitges Tony Keeler a la plaça dels Artistes. L’acte es farà a les 12 del migdia i després es projectarà un documental sobre l’artista, a l’Escorxador, carrer Joan Maragall, 36

El consell de Cultura de l’Ajuntament de Sitges va aprovar el novembre passat la instal·lació de la placa. Tot i que no és habitual instal·lar-la a un artista difunt, en aquest cas s’ha considerat que l’acord és previ al traspàs de l’artista. La regidora de Cultura, Rosa Tubau, ha considerat que d’aquesta manera “fem un reconeixement a un dels nostres artistes més internacionals de les darrers dècades”. Tubau ha recordat l’exposició que es va fer a l’edifici Miramar l’estiu passat on es podien veure un recull de les fotografies que l’artista va fer a vilatans i vilatanes de Sitges a la seva arribada, en la dècada dels seixanta.

La proposta d’instal·lar una placa d’homenatge va sorgir precisament durant la inauguració de la mostra l’estiu passat. El comissari de l’exposició “Tony Keeler: Starting Point”, Xavier Gimeno, va ser el primer en fer arribar la petició d’eternitzar el nom de Keeler a la plaça dels Artistes a l’Ajuntament. Un any després i just quan ja ha desaparegut l’artista es durà a terme la seva instal·lació.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.