Vegueria del Penedès

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Una seixantena de colles castelleres representen simbòlicament els pilars de la república catalana


ACN Barcelona

11-09-2016 19:53

La majoria s’han concentrat a Barcelona i Tarragona

Dos pilars aixecats a la part central de la Rambla Nova de Tarragona. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Un total de 63 de colles repartides per les cinc ciutats on s’estan celebrant els actes de la Diada organitzats per l’ANC i Òmnium han simbolitzat els pilars de la república catalana. L’acció s’ha dut a terme mentre els assistents a les manifestacions de Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona han aixecat les cartolines grogues amb què s’ha representat un ‘batec’ de manera simultània a les cinc localitats després que ho haguessin fet de manera individualitzada des de les 17.14h, començant per la capital Segrià. El punt que ha concentrat més colles ha estat Barcelona, amb un total de 31, seguit de Tarragona, amb 18, Salt i Berga, amb 6 a cada lloc i a Lleida, amb dues.

Així, Lleida ha representat ‘La República de l’equilibri territorial’, Berga ‘La República de la Cultura’, Salt ‘La República de la solidaritat i de la diversitat’, Tarragona ‘La República en xarxa i del progrés’ i Barcelona ‘La República de les llibertats’.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.