Vegueria del Penedès

DESPRÉS DE QUATRE ANYS

Les treballadores de dues llars d’infants subrogades d’Olèrdola recuperaran les condicions laborals perdudes


ACN/ Gemma Sánchez Olèrdola

22-09-2016 10:15

Havien denunciat “coaccions” per renunciar al conveni laboral de l’Ajuntament i aplicar el genèric de la professió, de condicions inferiors

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les treballadores subrogades de les llars d’infants municipals Gotim i El Pàmpol d’Olèrdola (Alt Penedès) recuperaran les condicions laborals que van perdre el 2012, quan l’Ajuntament va adjudicar la gestió dels centres a l’empresa Senfo. Segons ha fet públic CCOO, en el moment de la concessió, les treballadores van rebre “coaccions” de la Direcció de l’empresa per renunciar al conveni laboral de l’Ajuntament i acceptar l’aplicació del conveni col•lectiu d’Educació Infantil. El canvi, explica el sindicat, va comportar una reducció del 20% dels sous, un increment de la jornada laboral de les educadores i una reducció d’hores de les mestres. Les treballadores, però, no van denunciar els fets a CCOO fins l’any 2014. Ara el sindicat ha anunciat que Inspecció de Treball ha resolt el cas reconeixent que les empleades tenen dret a recuperar les condicions laborals que tenien abans de la subrogació.

Comissions Obreres ha recordat que, en el moment de conèixer els fets, va intentar arribar a un acord amb la Direcció de l’empresa Senfo a través del Tribunal Laboral de Catalunya, però les negociacions no van servir per assolir cap entesa. Finalment, el Gabinet Jurídic de CCOO va dur el cas a Inspecció de Treball, que ha emès un informe on conclou que Senfo havia d’aplicar el conveni laboral de l’Ajuntament perquè no existia cap acord en sentit contrari entre l’empresa i els representants legals dels treballadors.

Al mateix temps, l’informe d’Inspecció de Treball també indica que Senfo haurà d’actualitzar les bases de cotització de les empleades, segons el salari que cobraven abans de la subrogació i tenint en compte l’ampliació de la jornada laboral. Com que no es constata que hi hagués cap acord, Treball apunta que aquestes hores de més treballades s’han de considerar “extraordinàries”. Senfo haurà d’aplicar aquests ajustos des del moment de la subrogació –setembre de 2012- fins que caducava el conveni laboral de l’Ajuntament –gener de 2015-. Per tot plegat, Inspecció de Treball indica que s’haurà d’aixecar un “expedient sancionador”.

Finalment, CCOO assegura que Treball ha donat un màxim de dos mesos de marge a Senfo per a què ingressi a les treballadores les diferències salarials d’aquests tres anys, alhora que li ordena que ajusti la corresponent cotització a la Seguretat Social. El sindicat ha instat l’Ajuntament i l’empresa a complir la resolució dins aquest termini.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.