Vegueria del Penedès

OBSERVATORI DEL SISTEMA UNIVERSITARI

Els professors universitaris treballen en condicions més precàries que fa 10 anys i sous dels 80


ACN Barcelona

27-09-2016 12:57

L'Observatori del Sistema Universitari constata que els centres abusen dels contractes més flexibles i dificulten l'accés dels més joves a la carrera docent

Alfonso Herranz, Vera Sacristán i Paula Veciana, en la presentació de l'informe sobre PDI de l'Observatori del Sistema Universitari (OSU). ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El darrer estudi de l'Observatori del Sistema Universitari (OSU) alerta que les universitats públiques catalanes han contractat, els darrers 5 anys, un 23% menys de professors i investigadors, equivalents en temps complet, han reduït en un 15% els funcionaris al mateix temps que ha caigut la contractació de professat jove, i han augmentat, en canvi la temporalitat dels contractes, la seva parcialitat i l'ús d'algunes figures com ara la de professor associat. A més, els sous, en equivalència al nivell de vida, s'han mantingut a nivells dels anys 80. Per aquest motiu, els responsables de l'estudi, el PDI ha vist com s'ha generalitzat una ''precarització progressiva'' de la seva situació laboral.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.