INSTITUT DEL CAVA
12-10-2016 11:05
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Els cursos, creats per l’Institut del Cava i patrocinats pel Consell Regulador del Cava, tenen lloc durant el mes de setembre, combinant seminaris amb visites a cellers. Durant tres dies, els participants – principalment docents d’escoles d’hoteleria i sumillers – visiten bodegues i amplien els seus coneixements en Cava, de manera que posteriorment puguin aplicar-los a la seva vida professional. A banda de les visites, el curs ofereix seminaris impartits per ponents especialitzats en viticultura, microbiologia, enologia, sostenibilitat, cata del Cava, servei i maridatges.
Aquesta formació es va iniciar al 2011 i, fins a data d’avui, han participat 85 professionals al llarg de vuit edicions. Com a resultat, més de 4.000 alumnes d’Escoles d’Hoteleria i professionals estan rebent formació en Cava a tota Espanya. Amb una demanda creixent, aquests cursos han anat guanyant prestigi dins del sector. Aquest 2016, s’ha comptat, a més dels especialistes dels cellers, amb col·laboracions especials com en Josep Pelegrín, millor sommelier d’Espanya 2016; Joan Miquel Canals, degà de la URV; Fernando Zamora, catedràtic de la URV i Lluís Giralt, tècnic en viticultura de l’INCAVI.
Els Cursos de Formador en Cava estan oberts a professionals en la formació del vi. Cada any se celebren dues edicions al mes de setembre durant l’època de la verema i des de l’Institut del Cava ja s’estan organitzant les properes, que tindran lloc al setembre del 2017.
PUBLICITAT
PUBLICITAT