Vegueria del Penedès

SESSIONS PARTICIPATIVES

Preocupació a Sant Pere de Ribes per la necessitat d'una ordenança de civisme completa


Redacció Sant Pere de Ribes

13-10-2016 16:32

El govern local ha recollit les propostes dels grups polítics municipals i de la ciutadania per a l’elaboració de les ordenances

El regidor de Règim Intern, Fran Perona, i l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, durant la roda de premsa. Ajt Sant Pere de Ribes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El govern de Sant Pere de Ribes ha valorat aquest dimarts en roda de premsa el procés de participació per a l’elaboració de les Ordenances Municipals del 2017, que ha inclòs reunions amb tots els grups polítics del Consistori i sessions públiques -celebrades la setmana passada davant una cinquantena de persones- on la ciutadania hi ha pogut dir la seva. El darrer tràmit, i que servirà com a cloenda de tot aquest treball, serà aprovar-les al Ple municipal perquè comencin a entrar en vigor l’any que ve.

Una de les preocupacions més comunes que ha sorgit fruit del procés participatiu per elaborar les Ordenances i per informar i recollir l’opinió de la ciutadania ha estat la relacionada amb aspectes sobre convivència i civisme. “En aquestes reunions es tornava a fer palès que hi ha una preocupació pels temes del civisme i per mantenir l’espai que és comú i col·lectiu de tothom en bones condicions”, ha dit l’alcaldessa, Abigail Garrido.

Tot això es traduirà en la inclusió d’una nova ordenança de civisme a través de la qual es volen fomentar valors propis d’una cultura cívica, tolerant i respectuosa amb els altres i el nostre entorn; regular conductes de la ciutadania vinculades amb la convivència i el civisme; i l’establiment d’un programa de mesures alternatives a la sanció econòmica que fomenti una política reparadora i educativa de cara a la ciutadania.

“L’ordenança ens dóna l’oportunitat d’entrar en les alternatives a les sancions”, ha remarcat l’alcaldessa, que també ha volgut deixar clar que “de vegades ens trobem que la sanció l’acaben pagant els pares d’un menor i creiem que substituir la sanció per treballs a la comunitat pot suposar que les conductes que porten a fer actes incívics puguin variar i canviar”.

Entre les conductes que vol eradicar la nova ordenança reguladora hi ha aquelles que puguin atemptar contra la dignitat i la integritat de les persones, sobretot amb continguts homòfobs, racistes i xenòfobs; la realització de pintades, grafits i altres expressions gràfiques que contaminin visualment l’entorn; les relacions amb el veïnatge pel que fa a deixar les escombraries fora dels contenidors o al volum de la veu o de les activitats quan es fan en nivells que no permetin la convivència; el joc i l’esbarjo a les places públiques que pugui ser molest per als veïns i veïnes; la venda i consum de begudes alcohòliques a la via pública; els usos impropis de l’espai públic; les conductes vandàliques o agressives que malmetin el mobiliari urbà; i la tinença irresponsable d’animals a la via pública.

D’altra banda, i referent a les ordenances fiscals del 2017, aquestes s’estan acabant de preparar atenent a una sèrie de prioritats que també ha detallat l’alcaldessa, com són “no apujar els impostos mentre tinguem una taxa d’atur com la que tenim al municipi i incentivar l’activitat econòmica amb exempcions del 90% per obrir un negoci o del 95% de l’ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres) en el cas que s’haguessin de fer obres per adequar un local”. Així mateix Garrido ha explicat que “volem treballar bonificacions amb les empreses que tenen una certa capacitat, i que per tant paguen l’IAE (Impost sobre Activitats Econòmiques), sempre que facin mesures mediambientals per damunt del que marca la normativa o que cuidin l’aspecte contractual del seus treballadors, per exemple, passant-los de temporals a fixos”. També ha avançat que s’aposta per una nova tarifació de les llars d’infants i per abaixar el preu d’aquestes amb l’objectiu de facilitar que les famílies puguin utilitzar aquest servei malgrat que la seva situació econòmica no sigui bona.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.