Vegueria del Penedès

JUSTÍCIA JUVENIL

Cunit crea una xarxa de treball per abordar problemàtiques socials principalment en el col·lectiu jove


Redacció Cunit

30-11-2016 11:41

Cunit crea una xarxa de treball per abordar problemàtiques socials principalment en el col·lectiu jove. Ajuntament de Cunit

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Cunit ha creat un sistema de treball basat en la connexió tècnica entre els recursos municipals que tenen a veure amb la vida de les persones adolescents i joves, i en el seu desenvolupament personal i social (en l'àmbit familiar, l'escolar i en el comunitari).

Des del mes de març d'enguany, l'Ajuntament de Cunit, concretament l'àrea de mediació municipal, va fer les gestions per a formalitzar l'adhesió al Programa de Suport a la Prevenció de la Delinqüència Juvenil i a la Mediació Comunitària (PMC).

L'objectiu era aconseguir obtenir una visió general de les problemàtiques històriques que tenen lloc al municipi en joves en edats adolescent, i crear una sistemàtica de treball que permeti afrontar de forma transversal i integral els casos i també analitzar-los.

Aquest programa del departament de Justícia no actua directament en els conflictes, però sí que és un acompanyament i assessorament als professionals que tracten sobre l'atenció a la infància i a la joventut.

Aquesta nova xarxa es visualitzarà dimecres 30 de novembre, en la primera Jornada de Treball com a espai d'intercanvi i de reflexió entre tots els professionals que intervenen amb aquest grup de població a Cunit.

Una Jornada interna en la qual hi participaran serveis municipals com Mediació, Joventut, Ensenyament, Ocupació, Formació i Immigració, Participació Ciutadana, Igualtat, Serveis Socials, Policia Local, Protecció Civil, Relacions Ciutadanes i la Biblioteca Pública. Com a agents externs a l'Ajuntament, hi seran els Mossos d'Esquadra, representants del CAP Cunit, els Centres Educatius (Escola Pompeu Fabra, Escola Sòlcunit, Escola Els Cossetans i l'Institut Ernest Lluch) i la Direcció General de Justícia Juvenil.

El regidor de Relacions Institucionals Pedro Ruiz obrirà la Jornada i la tancarà l'alcaldessa Montserrat Carreras. La resta de programació està destinada a treball tècnic conjunt.

Els resultats d'aquesta Jornada complementaran la diagnosi que s'està realitzant des del passat mes de març. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.