Vegueria del Penedès

FRAGMENTS D'HISTÒRIA

Jordi Milà presenta el llibre 'Històries del poble silenciós. Sitges durant la Guerra Civil'


Redacció Sitges

19-12-2016 11:52

La publicació editada per l'Ajuntament de Sitges dins la col·lecció Fragments d'Història relata les vivències de nou persones durant els dies de la Guerra Civil a Sitges

Jordi Milà presenta el llibre 'Històries del poble silenciós. Sitges durant la Guerra Civil'. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Jordi Milà va presentar dissabte a l'Edifici Miramar el llibre 'Històries del poble silenciós. Sitges durant la Guerra Civil' que relata la situació que van viure persones i aspectes durant els dies de la Guerra Civil a Sitges a través de les vivències de nou persones. La publicació ha estat editada per l'Ajuntament de Sitges dins la col·lecció Fragments d'Història.

El llibre està integrat per nou capítols: ‘Luis Quintanilla, art i compromís’; ‘Aquells valents nois de Sitges’; ‘Manuel Grossi Mier, cap militar del POUM’; ‘Visions estrangeres de la guerra de Sitges estant’; ‘Margareth Zimbal “Pütz”, l'àngel Roig’; ‘Dos anarquistes italians ben diferents a Sitges’; ‘L'afer dels cementiris clandestins’; ‘L'altre Cau de Sitges, el bar SOS’ i ‘L'acolliment infantil a Sitges durant la Guerra Civil’.

Segons va descriure Milà “no és un llibre de manual d'història, ni un llibre enciclopèdic, sinó que té un to més proper a la narrativa periodística”. Durant la presentació del llibre, Milà ha explicat el procés de documentació i la importància que té el llibre per “conèixer la nostra memòria històrica”. El títol del llibre està relacionat amb una frase que va escriure sobre Sitges un periodista i polític irlandès que es trobava aquells dies a Sitges “I mai s'ha vist un poble tan silenciós”.

Per la seva part, l'alcalde Miquel Forns va explicar que "el llibre ens pot ajudar a recordar un episodi molt important de la nostra història". Durant la seva intervenció, Forns va llegir una carta emotiva d'un nen refugiat d'11 anys, Pedro Clavero, que va escriure l'any 1938 sobre el seu pas per Sitges i sobre com va ser rebut i atès.

Durant la presentació es va projectar el reportatge de guerra La República protege a sus niños (1938), que parla de l'acollida dels nens refugiats a Sitges, i que van ser rebuts per autoritats de la República.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.