PUBLICITAT
PRODUCTES DE LA TERRA
23-12-2016 21:47
Francesc Olivella, president del Consell Comarcal; Susanna Mérida, consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i Productes de la Terra; Núria Carbó, restauradora i presidenta del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès; Ana Miguel, restauradora i membre del Gremi, i Àngels Saumell, representant de l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, van presentar en roda de premsa aquesta nova iniciativa que s’enmarca dins “El Penedès, tasta’l”.
Des del 21 desembre de 2016 fins al 20 de març de 2017, 28 restaurants de 9 municipis de l’Alt Penedès, adherits al Gremi d’Hostaleria, oferiran dins la seva carta, el menú diari o el menú festiu, un plat elaborat amb un dels tres productes característics del Penedès triats per a l’ocasió: l’ànec mut del Penedès, l’albergínia i el Gall del Penedès. A més, els productes hauran estat comprats a una empresa artesana agroalimentària inscrita dins el cens d’artesans agroalimentaris de l’Alt Penedès, un cens que elabora i actualitza periòdicament l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
Susanna Mérida va explicar que “el projecte de la Cuina d’Hivern és una fórmula flexible de participació que ha facilitat que nous restaurants s’adhereixin a una iniciativa d’”El Penedès, tasta’l”. A més, la diversitat de preus que ofereixen els restaurants i el fet que els plats es mantindran en els menús i les cartes durant els tres mesos d’hivern, facilitarà també que hi hagi més persones que aprofitin l’ocasió per degustar els plats i els productes del Penedès”.
L’oferta de restaurants, plats i preus es pot consultar dins l’apartat “projectes” del web www.elpenedestastal.cat i en el díptic creat expressament per a l’ocasió i que es repartirà a les oficines d’informació turística, als restaurants participants, als allotjaments turístics, els espais culturals i el mateix Consell Comarcal.
Francesc Olivella va afirmar que “la cuina d’aviram és característica de la cuina d’Alt Penedès. I la gastronomia del Penedès està a molt alt nivell i és un element clau del concepte global del Turisme i l’Enoturisme: convida a conèixer el territori i és el complement perfecte dels excel·lents vins i caves penedesencs”.
Núria Carbó, en nom del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès, va agrair al Consell Comarcal la tasca de promoció que duu a terme al llarg de l’any a través del projecte “El Penedès, tasta’l” i que complementa la tasca del Gremi i el seu compromís amb una cuina de qualitat.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT