Vegueria del Penedès

HORTALISSES

El bròquil, un aliment 10


AMIC Barcelona

30-12-2016 8:35

Té importants propietats anticancerígenes i ajuda a desintoxicar l’organisme purificant així la sang i la pell

El bròquil, un aliment 10. AMIC

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El bròquil és una de les hortalisses més consumides arreu del món i, tot i que té els seus detractors (especialment els més petits), es tracta d’un aliment d’allò més saludable. De fet, els beneficis que aporta el bròquil al nostre organisme són molts i, per conservar tots els nutrients i vitamines que conté la millor manera de menjar-se’l és cuinat al vapor o bé cru.

Aquesta hortalissa té importants propietats anticancerígenes i a l’hora ajuda a desintoxicar l’organisme gràcies a la seva propietat antioxidant que elimina toxines, radicals lliures i l’àcid úric, purificant així la sang i la pell. Tot això es tradueix en un aliment ideal per protegir el cor i prevenir malalties cardiovasculars i hipertensió arterial, així com millorar l’aspecte de la pell aportant més col·lagen.

La llista de beneficis del bròquil no acaba aquí: també contribueix a un millor funcionament i a un enfortiment del sistema immunològic, protegeix els ossos i, gràcies al seu contingut en ferro, prevé l’anèmia. A banda d’això, nutrients com la zeaxantina i el beta-carotè, juntament la vitamina A, fan que sigui un important protector de la salut ocular i protegeix de malalties degeneratives relacionades amb els ulls, com les cataractes.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.