Vegueria del Penedès

PRESSUPOSTOS 2017

Neus Lloveras lamenta la baixa inversió prevista per la Generalitat a Vilanova el 2017


Redacció Vilanova i la Geltrú

03-01-2017 21:06

L'alcaldessa diu que 'no té sentit que una de les comarques amb més atur del país sigui històricament una de les que té menys inversió per habitant'

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha expressat la seva decepció per la proposta de pressupostos de la Generalitat del 2017, que situa la ciutat i la comarca a la cua de les inversions del país, "seguint la tònica de fa molts anys". Per a Neus Lloveras, que ja va denunciar l'estiu passat aquesta situació al president de la Generalitat, "no té sentit que una de les comarques amb més atur del país sigui històricament una de les que té menys inversió per habitant", per aquest motiu ha demanat una nova reunió amb Carles Puigdemont.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està treballant per millorar les inversions de la Generalitat, sobretot en tres àmbits estratègics per al desenvolupament econòmic i social del territori: les infraestructures, la sanitat pública i la millora dels torrents, que requereix una important intervenció a la ciutat. Paral·lelament es treballa amb altres administracions per obtenir finançament per a la reforma de la façana marítima.

Pel que fa a les infraestructures, l'alcaldessa ha reclamat al Departament de Territori i Sostenibilitat una solució sobre el peatge de la C-32. La rebaixa aplicada fa tres anys ha resultat insuficient i el preu del peatge continua essent un greuge que perjudica la competitivitat del territori, argumenta l'alcaldessa.

D'altra banda, el Departament també té sobre la taula la reclamació municipal per un servei de transport ferroviari digne. "Som al costat de la Generalitat en la demanda del traspàs total de les competències de Renfe, però també reclamem un canvi en la zonificació de les Rodalies, ja que els usuaris de Vilanova i la Geltrú paguen un preu molt elevat per desplaçar-se a Barcelona", explica Neus Lloveras.

En l'àmbit de la Salut, l'alcaldessa recorda que les converses amb la Generalitat ja han permès el 2016 millorar el dèficit de finançament del Consorci Sanitari del Garraf, amb un increment de 2'7 milions d'euros. Tot i això, "la comarca necessita inversió en un equipament nou", afirma. En aquest sentit, hi ha el compromís de la Conselleria de Salut d'incloure l'hospital comarcal que s'ha de construir a Vilanova i la Geltrú en una planificació d'infraestructures que es definirà durant aquest any.

Pel que fa a la millora dels torrents, l'alcaldessa es mostra satisfeta que la Generalitat prevegi destinar-hi enguany una primera inversió de 270.000 euros per actuar a la llera del torrent de Sant Joan, que permetrà reduir el problema d'estancament d'aigües residuals a la platja de Ribes Roges. Tot i així, reclama una actuació global als torrents i la xarxa de clavegueram, que requeriria una inversió del voltant de 2 milions d'euros.

A la cua de les inversions

Per tot plegat, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú afirma que "d'inversions importants a fer, n'hi ha". De les previstes per al 2017, a banda de l'actuació al torrent de Sant Joan, destaca 1 milió d'euros que Ports de la Generalitat destinarà a la urbanització del Moll de la Ribera, que inclou la reforma de la plaça del Port.

Al conjunt del Garraf, la Generalitat aportarà 4'4 milions d'euros, dels prop de 1.400 milions d'euros previstos en inversions a tot el país. De les 42 comarques de Catalunya, el Garraf és la 16a per la cua en inversions, tot i ser la 13a més poblada. De les comarques barcelonines, és la que percebrà menys inversió de la Generalitat el 2017.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.