Vegueria del Penedès

CINEMA

La luz entre los oceanos


Eduard Calabria Vilanova i la Geltrú

23-01-2017 13:09

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Hi ha pel·lícules que per la simple presència d'un parell de rutilants estrelles de la pantalla, o bé guanyen molt o bé senzillament el film es sustenta en elles. No vaig a dir que aquesta sigui el cas de la present pel·lícula però sens dubte dos enormes presències amb la de Michael Fassbender i Alicia Vikander ho faciliten molt i sens dubte sempre són agradables de veure.

Vagi per davant també que no estic gens d'acord amb aquells que diuen que aquesta és una pel·lícula sentimentalista, cursi, si bé admeto que és academicista, la qual cosa lluny de ser un defecte, és simplement una característica.

En efecte es tracta d'un film, ben il·luminat, fotografiat, pulcre, i tocat de tots aquells més mínims detalls que el converteixen en summament elegant, però sens dubte la interpretació esforçada dels dos protagonistes llueig amb llum molt pròpia.

Aquesta història d'un faroner que des del seu punt d'observació albira el món amb ple aïllament com anàrquica en la seva vida, arriba a moments a ser colpidora, intimista, captivadora però en tot instant penetrant i digna de credibilitat. Les tonalitats i matisos dels protagonistes en el paper de l'adopció del menor trobat al mig del mar en plena deriva i la seva posterior acolliment, són tan tals com la vida mateixa, i els trasbalsos posteriors conseqüència exagerada de les respostes d'una societat, la de l'època en què transcorre la pel·lícula que per fortuna es troben diametralment allunyades dels temps actuals.

No cal obviar per descomptat que la pel·lícula per la seva trama i per la seva desenvolupament i progressió posseeix un excessiu metratge. Li sobren 20 minuts però això no llasta tampoc les bones intencions, interpretacions i aquesta història veraç i explícita d'una crueltat interioritzada, d'un turment permanent que atrapa els dos protagonistes de principi a fi i que en l'última escena de la pel·lícula potser una mica encaixada amb dificultat, posa remei tota la tragèdia viscuda durant tres quartes parts de la pel·lícula.

Una bona pel·lícula amb dos grans actors. Una reflexió sobre el bé i el mal en certes formes d'actuar i més que lo que això porta implícit, el que es dedueix o pot suposar per a tercers la presa d'algunes decisions que si bé no serien reprovables solen ser molt transcendents.

USA 2016
130 m
7/10

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.