Vegueria del Penedès

PRESSUPOSTOS 2017

El govern de Vilanova prepara un pressupost per a 2017 de 74 milions d'euros


Redacció Vilanova i la Geltrú

23-01-2017 13:48

El document contempla un increment de 5 milions d'euros, que es recaptaran a través de les taxes municipals

La proposta econòmica s'ha fet arribar ja a l'oposició municipal i es preveu aprovar en un ple extraordinari al mes de febrer

La regidora d'Hisenda de Vilanova, Glòria Garcia. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El govern de Vilanova i la Geltrú ja ha presentat la proposta de pressupost municipal per a 2017 als grups de l'oposició per intentar aprovar el document el proper mes de febrer. La regidora d'Hisenda de Vilanova, Glòria Garcia, ha avançat a Eix Diari que el document incorpora els acords que es van assolir durant la negociació de les ordenances i, com a novetat, reservarà una partida d'inversions que decidirà la ciutadania. De moment, el document és només una proposta i el govern negociarà amb els grups de l'oposició la seva viabilitat per poder-lo aprovar en un ple extraordinari en les properes setmanes.

El pressuport de 2017 ascendeix a 74 milions d'euros, 5 milions d'euros més que en l'anterior exercici, un increment que es correspon amb l'augment de recaptació que contemplen les taxes municipals: "el pressupost ja inclou una partida de 160.000 euros per als pressupostos participatius; una partida de 50.000 euros per poder executar les mocions que s'aproven als plens; i també hem inclòs una partida de 600.000 euros per fer front a la tarifació social", destaca Glòria Garcia, que ha explicat que el pressupost de la regidoria de Serveis Socials torna a pujar aquest any en 200.000 euros.

Pel que fa a les inversions, la regidora no ha avançat cap projecte però sí que ha deixat clar que aniran lligades a les subvecions que arribin d'altres administracions com ara la Diputació o la Generalitat. En aquest sentit, Glòria Garcia ha lamentat que un cop més Vilanova i la Geltrú i la comarca del Garraf hagin quedat marginades a la proposta de pressupostos de la Generalitat: "per desgràcia, històricament la comarca del Garraf ve sent castigada pels pressupostos de la Generalitat i no estem gens contents. Som una comarca que ha de despuntar i necessitem l'ajuda de la Generalitat, que hauria d'escoltar més els alcaldes en temes importants com els peatges. Fa molt de temps que no hi ha una inversió important a la comarca ni a la vegueria", puntualitza Garcia.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.