Vegueria del Penedès

REMENJA’MMM

El sector de la restauració llença anualment 42 tones de menjar a Catalunya


ACN Barcelona

02-02-2017 11:03

Diverses entitats impulsen la campanya ‘Remenja’mmm’ per intentar reduir el malbaratament

Imatge d'arxiu de la cuina d'un restaurant. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El sector de la restauració llença cada any més de 42 tones de menjar a Catalunya, segons dades que aporten les entitats Nutrició Sense Fronteres, Rezero i Banc de Recursos, així com el grup GSR. Amb l’objectiu de reduir aquests xifra, les quatre agrupacions impulsen la campanya ‘Remenja’mmm’, adreçada a restaurants i hotels compromesos amb la societat i el medi ambient. La campanya ofereix solucions pràctiques per reduir el menjar que es llença i promoure el reaprofitament per part dels comensals. En total a Catalunya es malbaraten cada any 262.471 quilos de menjar, el 16% dels quals del sector de la restauració.

Les entitats que impulsen la campanya ‘Remenja’mmm’ indiquen que part d’aquest excedent alimentari que es genera al sector pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament, però que un gruix important no està atès. És la part que generen els comensals dels restaurants quan deixen menjar al plat que acaba a les escombraries.

La campanya té per objectiu sensibilitzar els consumidors i la indústria de restauració i hostaleria en aquesta qüestió oferint propostes i accions alternatives per reduir el menjar que es llença. En concret s’ofereix un envàs perquè els comensals dels restaurants es puguin endur a casa el menjar que els ha sobrat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.